Filistin-İsrail savaşında kim haklı?

Margot Robbie

Kilopat
Katılım
14 Nisan 2018
Mesajlar
1.309
Çözümler
6
Yer
Queensland
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Filistin İsrail savaşında kim haklı sizce?
Gerekçeniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ikisi de haklı. Aynı bizim Yunanistan- Türkiye durumuna benziyor. Bizdeki Helenoturkizm ilkesi benziyor. Tarihsel olarak bakılırsa iki ülkede geçmişleri var ve köklü. Her iki birleşse Filistin sorunu çözülecek çünkü ikisinin geçmişi aynı. İsrail'in toprakları satın alması ile demografik olarak İsrail hakim oluyor. Durum böyle.
 
Şimdi biz Türkler olarak Allah'ın bizi en üstün ırk olarak yarattığını ve bize vadedilmiş topraklar olduğunu iddia edelim. Aslında Yahudilere vadedilmiş topraklar gerçekten var fakat sınırları günümüzde gösterilenden farklı. Şu an dünyaya söylenene göre Türkiye'nin de yarısını kapsayacak şekilde vadedilmiş topraklardan oluşan bir Yahudi bölgesi var. Zart zurt isimlerle kurmayı amaçladıkları saçma saçma ülkelerle Türkiye'yi bölüp, oluşturdukları osurukistan devletini de yöneterek SÖZDE vadedilmiş topraklara hükmetmeyi planlıyorlar. İnanın Türkiye'yi mağlup edip yarısını ele geçirseler (ki yarısıyla kalmazlar) çok kısa bir süre sonra ne Suriye kalır ne Irak ne de İran. Yahudiler kendilerine vadettikleri toprakları çok kısa sürede alırlar. En büyük engel Türkiye olduğu için Türkiye ile bu kadar çok uğraşıyorlar. Neyse gidelim vadedilmiş topraklar diyelim biz en üstün ırkız siz bize hizmet için yaratıldınız çalışın köleler diyelim ve silahsız insanları bombalayalım. Onların dini inançlarına saygısızlık yapalım. Kutsal mekanlarını harap edelim... İslam dünyası birleşse ve bu saçmalığa dur dese kimse durduramaz ve bunu bildikleri için yüzlerce yıllık planlar yaparak İslam devletlerini bastırıyorlar. Aynı şekilde Türk devletleri birleşip buna karşı koysa yine durduramazlar bu yüzden bu devletleri bastırıyorlar. Sadece Arap devletlerini ezmiyorlar çünkü onların başına zaten kendi istedikleri kişileri getirmişler ve istedikleri gibi yönetiyorlar. İsrail'in 6 günde birkaç Arap devletini yenmesi de bunun göstergesi. İsrail kesinlikle haklı değildir. Haklı olduğunu varsayarsak bile haklıyken haksız duruma düşmek diye bir gerçek var. Camide namaz kılanları bombalarsan, içeriye askerlerini yollayıp katliam yaparsan haklı olduğun hiçbir konu kalmaz. Bana bombalanan, basılan Sinagog gösterin. Özellikle de Filistin'in saldırdığı Sinagog gösterin ki İsrail'in haklılık payı olsun. Düşmanımız da olsalar imrendiğim bir şeyleri var o da çok iyi planlar yapmaları. Bugün yaptıkları planla yüz yıl sonrasını inşa edebiliyorlar.
 
İsrail haklı çünkü çıkarlarımız ortak, bölgede sözde Ermeni soykırımını kabul eden ülke de Filistin. Yahudilerle Osmanlı zamanında da iyi ilişkilerimiz olmuştur cumhuriyet zamanında da. Bakmayın şimdiki arapperest iktidara. Ha objektif olarak kim haklı derseniz hiçbir halkın kalıcı toprağı yoktur zamanla değişir işte savaş, göç vs. Antik çağın hangi halkı yaşıyor ki toprağı olsun. Nerde Hititler?
 
Arsalarını 2 katı fiyata satarken Yahudiler iyiydi? Satılan toprakları birleştirip ülke yaptı sonra savaşarak kazandı İsrail. Masum Filistinliler ölüyor evet ama düşmandan merhamet bekleyemezsin, beklememelisin... Sen geç olmadan önlem alacaktın, savaşacaktın yapamadın ve kaybettin. Şimdi her gün protesto, her gün eylem. İsrail polisine neler yapıyorlar biz görmüyoruz. Kendi ülkende polis görünce önünü ilikleyeceksin, İsrail polisine taş atılınca " eylem yapıyorlar " deyip geçiştireceksin yok öyle. Kudüs Müslüman'lar tarafından fethedilecek ama bu Filistinlilerin işi değil o. Osmanlıyı kimler ihanetiyle yıktı söylememe gerek yok herhalde.
 

Geri
Yukarı