i5 4670K VGA ile hangi Mac sürümü kurulur?

Ege C

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2019
Mesajlar
391
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
/home/turkey/istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
?
RAM
8 GB 1333Mhz CL 9
SSD veya HDD modeli
1TB Hdd samsung evo 850 250 gb ssd
Ekran kartı
Asus strix GTX950
Anakart
H81M-D R2.0
İşlemci
i5 4670k
Önceden bir konu açmıştım o zamanlar MacOS'un Big Sur gibi sürümlerinin VGA desteklemediğini bilmiyordum. VGA destekleyen bir Mac sürümü var mıdır? iGPU ile kurabileceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VGA ile yama yapmadan maksimum Sierra kurup görüntü alabilirsiniz, ilk olarak Sierra kurup Hackintool ile VGA portu için düzgün Framebuffer yaması yapıp daha üst sürümlerde (Big Sur gibi) VGA ile görüntü alma ihtimaliniz var. Tabii bu biraz uğraştırıcı olabilir.
 
Son düzenleme:
VGA ile yama yapmadan maksimum sierra kurup görüntü alabilirsiniz, ilk olarak sierra kurup hackintool ile VGA portu için düzgün framebuffer yaması yapıp daha üst sürümlerde (Big Sur gibi) VGA ile görüntü alma ihtimaliniz var. Tabii bu biraz uğraştırıcı olabilir.

Eğer zamanınız varsa dediğiniz şeyleri anlatırsanız yapmayı deneyebilirim şu an High Sierra ile deneyeceğim olmazsa sierra imajı indirene kadar tek monitör High Sierra kullanacağım.
 
İlk olarak Sierra kurup Hackintool ile yama yapmak daha iyi olur, çünkü High Sierra'da VGA çalışmayacaktır bu yüzden konnektörler kısmında hangi portun VGA olduğunu anlayamayabiliriz.
 
Son düzenleme:
İlk olarak sierra kurup hackintool ile yama yapmak daha iyi olur, çünkü High Sierra'da VGA çalışmayacaktır bu yüzden konnektörler kısmında hangi portun VGA olduğunu anlayamayabiliriz.

Tamamdır sierra sürümünün imajını indireceğim en son SSD'de problem yaşadığım için bilgisayarı 2-3 gün açamadım o yüzden cevap yazamadım kusura bakmayın.
 
Sierra imajı için buna bakabilirsiniz.
 
İlk olarak sierra kurup hackintool ile yama yapmak daha iyi olur, çünkü High Sierra'da VGA çalışmayacaktır bu yüzden konnektörler kısmında hangi portun VGA olduğunu anlayamayabiliriz.

VGA ile 1.monitörün görüntüsünü Intel HD Graphics'den alsam 2.monitörün görüntüsünü ekran kartı üzerinden alsam olur mu peki şu an sierrayı kurmaya çalışıyorum.
 
Reddit'de bir arkadaş high sierrada yapmıştı ondan görmüştüm ama nasıl yapıldığını anlatmıyordu.
Oluyorsa da benim bildiğim kadarıyla BIOS'taki bir ayar sayesinde oluyordu ama ne ayarı olduğu hakkında bir fikrim yok. O ayar da iki GPU takılı iken birinden almaya yarıyor olması lazım. Büyük ihtimalle o arkadaş da aynı anda iki GPU'dan görüntü almıyordur, sadece ikisi takılıdr ve birinden alıyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı