5.000 TL bisiklet önerisi

Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
2.437
Çözümler
9
Merhaba.
Parkta, düz yolda ve biraz da asfaltta sürmek için bisiklete bakıyorum. Bunun için araştırma yaptığımda şehir bisikletlerini kendime yakın gördüm. Dağ bisikletlerinin normal yolda yorucu olduğunu duydum ve ondan vazgeçtim. Yarış bisikletleri de fena durmuyor ancak çok hız yapmak istemediğimden ve oturma pozisyonundan dolayı onu da eledim. Katlanır bisikletler de hoş duruyor ancak onların fiyatları biraz daha pahalı sanırsam. Neyse sadede gelecek olursam alacağım bisikletin beni uzun yıllar götürmesi ve sağlam olması lazım. Baktığım modeller arasında bu hoşuma gitti ancak bir inceleme bulamadım YouTube'da. Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum V fren mi tercih etmek mantıklı olur yoksa disk fren mi? Bütçem 5000 TL civarında bu çerçevede önerebileceğiniz başka modeller varsa paylaşır mısınız?
Hepinize teşekkür ediyorum, iyi sosyaller.
 
Hidrolik frenlerde masraf daha fazla olur deniyor, fren mesafesinin ise V frenden daha iyi olduğunu duydum. Acaba hidrolik frenler çok bozuluyorlar mı?
Düzgün kullanıldığı sürece sadece balata değişimi istiyor. Pek birşey değil aslında o kaliteye değer yoksa diğer türlü bisiklet sürülmez hale geliyor v frende jantın biraz yamul sa seni çok yavaşlatıyor
 
Araba gibi düşünün bakımını düzenli yaparsanız sorunsuz kullanırsınız. Tamirciye gitmeye gerek yok. Kendiniz yapabilirsiniz. Etrafımda tamirciye çok büyük sorun olmadığı sürece giden görmedim.
 
Bu beş taneden birine bakın derim. Sizin paylaştığınızın da bir üst modeli bulunuyor aralarında.

Evet Elite 806 modeli daha çok hoşuma gitti ancak Carraro sitesinde 6 bin küsur fiyatlandırması var, Carraro satıcılarında da aynı fiyat vardır herhalde. Yerel mağazadan alacağım için bu bisiklet bütçemi aşıyor.
Düzgün kullanıldığı sürece sadece balata değişimi istiyor. Pek bir şey değil aslında o kaliteye değer yoksa diğer türlü bisiklet sürülmez hale geliyor v frende jantın biraz yamul sa seni çok yavaşlatıyor

Dediğinizi dikkate alacağım, biraz daha bakıyorum modellere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı