Monster Mağazadan Alışveriş Deneyimi

DNA

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
1 Mayıs 2022
Mesajlar
9.277
Makaleler
6
Çözümler
161
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Günümüzde çoğu insan indirim fırsatları veya fiziki mağazaların yakınlarında bulunmaması gibi sebeplerden dolayı online alışverişi tercih ediyor. Benim gibi olan bazıları ise bizzat gidip mağazalardan kendileri alışveriş yapmanın daha iyi olacağını düşünüyorlar. Şahsen online ödemede binlerce lira verneyi tehlikeli bulduğum, gidip alma imkanım olduğu ve sorularımı sorabileceğim insanlar olacağı için mağazadan almayı tercih ediyorum. Bu konuda deneyim az olduğu için insanlar onları mağazada ne beklediğini bilmiyorlar ve kafalarında soru işaretleri oluyor. Ben de bu inceleme ile soru işaretlerini gidermek ve Monster Mağazasında insanların ne ile karşılaşacağını anlatmak istedim.

Giderken aklımda belirli bir laptop modeli vardı ve yapacağım özelleştirmeleri de kararlaştırmıştım. Monster Abra A5 v17.2.1 alacaktım ve ek olarak 1 TB HDD taktıracaktım. Mağazaya saat akşam 5'ten sonra gittim ve çalışanlardan biri beni karşıladı. Laptop almak istediğimi söyleyince aklımda belirli bir model olup olmadığını sordu. Ben de modeli söyledim. İncelemem için beni laptopun yanına götürdü. Clevo kasa yerden yere vurulduğu için öncelikle kasasını inceledim. Sonra tuşlarının hissiyatına, gezinme deneyimine baktım. Forumda gördüğüm bir mesajda birisi oyun da oynanabildiğini söylemişti fakat deneyimlemeye gerek duymadım.

Çalışana da Clevo kasayı sordum. Bana köşedeki 85 binlik laptopu gösterip onun da aynı kasa olduğunu söyledi. Tabii, sıkıntı çıkaracak olsa o laptopa onu koymazlar. Alacağım laptop Windows 11 ve driverlar kurulu geliyormuş. Online alışverişteki gibi flash ile tarafımızca kurulmadığını öğrenmiş oldum. Hatta eve gittiğimde kutuda flash olmadığını gördüm. 6 ayda bir sağlanan ömür bakım hizmeti olduğunu ve herhangi bir sorunda kutusuna geri koyarak teknik servise anlaşmalı oldukları kargo şirketi aracılığı ile gönderebileceğimi söyledi. 2 yıllık garantiden de bahsetti.

Ek olarak HDD taktıracağımı söyledim. Bu noktada SSD kadar hızlı olmadığı konusunda uyarı da yapıldı. Sonrasında indirimli olarak gelen mouse vs. dahil ufak bir paket gösterdi. İhtiyacım olmadığı için almadım. Laptop çantası içinden hediye olarak çıksa da ekstra koruma için kılıf da almak istedim. Birkaç kişinin laptopu taşırken düşürüp menteşelerden kırdığından ve servise getirip bir de kılıf almak zorunda kaldığından bahsetti. Yanı taşırken koruma için kılıf da bir bakıma şart. Laptop çantasına da kılıfa koyup koyulması mantıklı geldi.

Birkaç soru daha sorduktan sonra başka bir laptopa geçtik ve bana Monster'ın sitesinden hesap açıldı. Şifremi belirledim. Bu işlem gerekliymiş. Daha sonra ödemeden önce adres bilgilerim, T.C. kimlik numaram, telefon numaram gibi bilgiler de girişteki bir masada alındı. Ardından ödeme kısmına geçtik. Karttan geçilebildiği gibi tek çekim yapılacaksa orada havale de yapılabiliyormuş. Ödemeyi de hızlı bir şekilde tamamladım. Dekontu ve fişi verdiler.

1 saat içinde teknik kısımda HDD'nin takılıp laptopun teslim edileceğini, SMS beklememi söylediler. 40 dakikada SMS geldi ve laptopu almaya gittim. Teslim aldığıma dair kağıt imzalattılar. Laptopun içinde olduğu kocaman bir kutu, kutunun yanında da çanta ve kılıf bir poşetin içinde duruyordu. Tek elle taşımak pek mümkün değil. O yüzden tavsiyem araçla gitmeniz. Uzun ve güçlü değilseniz yürürken taşımakta zorlanırsınız.

Mağaza için değerlendirme yapacağım kısma geçebiliriz.

Artıları:
  • Çalışanlar ilgili ve laptoplar hakkında bilgililer.
  • Bir işlem yapılacağında (hesap açma, bilgileri alma, ödeme gibi kısımlar) zamanınızı fazla almıyorlar.
  • Bazı teknolojik alet satan mağazalar gibi fırsatları duymak istemeseniz de sayarak ve daha üst modeli satmaya çalışarak sabrınızı zorlamıyorlar.
  • Laptopu özelleştirmek isterseniz fazla vaktinizi almıyorlar. Kapanış saatleri akşam 7 de olsa, 5'i geçerek gitseniz de alacak fırsatınız oluyor. Mesai çıkışında gidebilirsiniz yani.
  • İçerik üreticiyseniz, mağazanın içi çok geniş ve fotoğraf çekilecek pek çok ışıklı mışıklı yer var.
Eksileri:
  • Oturacak yer yok. Ben konuşurken arkadaşım da benimle ayakta durmak zorunda kaldı. HDD'yi beklerken de dışarı çıkıp dolaşmamız gerekti.
Aklınıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz. Umarım yararlı olmuştur.
 
Çok kalabalık diyorlardı... Hiç kalabalık yokmuydu?
 

Geri
Yukarı