YKS'deki durumum nasıl?

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.764
Makaleler
14
Çözümler
17
Paris'ten Atlanta'ya uçan videoya bakıyordum nasıl uçağa biniyorlar falan diye. Gözümü sağa bi kaydırdım malum bi kanaldan son 22 gün videosu. Haberim var zaten kaç gün kaldığına. Daha sonra kendimi bir sorguladım, oyunlarda gelen yabancı insanlar bile bizden daha şanslı diye. En sonunda kendimi teselli ettim, madem burada doğduk geleceği de kendim değiştireyim diye.

Fen dallarında iyiyim. (Bahsettiklerim AYT, TYT bitti. Tabi bitti denirse) Biyolojide son 2 konu, Kimyada organiğin yarısına kadar geldim. Fizikte konu eleyeceğim çünkü daha sadece baştaki konuları yapmışım. Matematikte diziler ve analitik geometrideyim. Bundan sonra öğrenirsem TYT problemler ve PKBO yaparım. LTİ yapmayacağım imkansız çünkü.

Psikoloğa gittim geçen hafta. Kadın illa bana 1 ayda matematiği bitirirsin falan diyor. Bitirsem ne olacak? Netflix değil ki bu otur izle. Ben kendimi biliyorum, öyle çok güzel bir matematik becerim yok. Var olan çalıştıklarımdan net kaçırmayayım yeter onlara yoğunlaşayım. Bazen realizm düşünmek daha faydalıdır.

TYT sözel anlamında da yapmam gereken tonla iş var. Yarın plan çıkartayım yoksa bu iş bitmez.

Bıktım mı? Hem evet, hem hayır. Biliyorum çok çalışmadım. Ama elimden geleni yaptım. 1.5 sene gittim liseye sonra okullar kapandı. Kıytırık bilgisayardan canlı derslerle sözde lise okuduk. Ben kendime söz verdim bir çocuğum umarım olursa böyle bir ülkede okumayacak diye.

Diğer arkadaşlara da kolay gelsin. Unutmayın bu bir yarış değil, biz de hamster değiliz. Her insanın beyni farklıdır. Sistemin kölesi olmayın. Hayallerinize varmamız dileği ile yola devam :)
 
Sadece bahane üretiyorsun ve kendini bu şekilde rahatlatmaya çalışıyorsun. Geleceğin için çabalamadığın halde suçu başka şeylere atıyorsun.
 
Bahane üretmişsin gibi yazmışsın ama sınav işi çokta tın.

Bu sene olmaz yine girersin seneye, üniversite dediğimiz yerlere 4 duvara 1 tabela asmışlar.

Ben bu sene 2. kez gireceğim sınava ve bu sene nasıl çalışılır öğrenmiş oldum en azından, bu sene uydurma bir yere giderim ama sınava 3. kez hazırlanmaya karar verdim.
 
Yapacağın şey LTİ'ye başlamak. 3 konudan ortalama 10 soru geliyor tüm soruları yapmak için konunun tamamını bitirmen gerekmiyor zaten. Başla LTİ'ye gittiği yere kadar. PKBO'ya vereceğin zamana limiti bitirirsin en azından.
 
Bir yerinden tutamazsan sende geçen yılki ben ve mezuna kalan çoğu kişi gibi baş aşağı beton üstüne çakılırsın. Bu işin alternatifin yoksa kaçarı yok bir şekilde yapacaksın daha dün gibi 2021 AYT Matematiğe girdiğimi o soruları boş bırakırkenki vicdan azabını hatırlıyorum. Bu yıl 2.girişim olacak ve yine daha dün gibi AYT Matematiğe ilk başlangıcımı hatırlıyorum o günden bugüne 100 lerce sorusunu çözdüm didik ettim her şeyi bir şekilde öğrenmeye çalıştım ve dershane denemelerinde şuanda 30 AYT matematiğe sabitlenmiş durumdayım. Kısacası sen tıpkı geçen yıl ki ben gibi pes edip zaten olmuyor, olmayacak dersen her sonuca da katlanmam gerekecek. Mücadele edeceksin ki olsun yanlış anlama hayal satmıyorum şuana kadar bir şey yapmamışsan bu saatten sonra da çok bir şey olmaz ama hiç olmazsa seneye çalışacaksan ve kararlıysan bırak mezuna adam akıllı hakkını vererek çalış ki sen sınavı değil sınav seni beklesin. Bol şans sınavda.
 
@TAHAU Güzel yorumun için teşekkür ederim hocam. Limit yapacağım ve eski konuları tekrar edicem. Bakalım artık ne olur görücem aklımda en son fikir 2 senelik Mekatronikten 4 seneliğe tamamlamak var.
 

Geri
Yukarı