Aynı ekran kartlarının farklı markalar arasındaki fiyat farkının sebebi nedir?

Forse

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
3.202
Makaleler
2
Çözümler
11
Soğutma geliyor aklıma. Bazılarının 2 bazılarının 3 fanı var. Başka bi' şey gelmiyor aklıma. 6600XT'lere bakıyorum, sadece 2,3 milyar oynuyor markalar arası. Birisinin kalitesiz olduğunu düşünmemek elde değil. Farkları nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde direkt marka isminin fiyat farkı var, sonra soğutma blokları sonra fan sayısı sonra ışıklandırma falan.
 
Soğutma performansı, malzeme kalitesi, garanti süresi ve teknik servis gibi birçok özellik fark oluşturuyor.
 
Aslında birinin 7 bin birinin 9 bin olmaması lazım her ne kadar soğutma farkı da olsa. XFX bizim ülkeye kıyak geçiyor gibi geliyor bana biraz, adını duyurma amaçlı.
Ne demek oluyor bu? XFX, fiyat performans mıdır? Ben XFX'i ezelden beri AMD tarafına ekran kartı üreten bi' firma olarak biliyorum. Kalitesi tartışılır. Nasıldır sizce?
 
Ne demek oluyor bu? XFX, fiyat performans mıdır? Ben XFX'i ezelden beri AMD tarafına ekran kartı üreten bi' firma olarak biliyorum. Kalitesi tartışılır. Nasıldır sizce?
En iyi soğutmalı modeli bile diğer markaların modellerinden ucuza satılıyor ülkemizde. Bana reklamını yapıyor gibi geliyor ama tahmin sadece. Tabi ki de eski ve bilindik bir marka normalde ama son zamanlarda Türkiye'de ortalıkta yoktu, 6000 serisi ile fazlasıyla görmeye başladık. İncehesap sürekli olarak indirim yapıyor XFX kartlara. Belki anlaşmalıdır diye düşünüyorum işte.
 
En iyi soğutmalı modeli bile diğer markaların modellerinden ucuza satılıyor ülkemizde. Bana reklamını yapıyor gibi geliyor ama tahmin sadece. Tabii ki de eski ve bilindik bir marka normalde ama son zamanlarda Türkiye'de ortalıkta yoktu, 6000 serisi ile fazlasıyla görmeye başladık. İncehesap sürekli olarak indirim yapıyor XFX kartlara. Belki anlaşmalıdır diye düşünüyorum işte.

Hocam bence XFX'in bu kadar ucuz gözükme sebebi ASUS ROG ve MSI Gaming X gibi modellerin marka ismi popülerliği sayesinde bir tık pahalı oluyor yanında da kaliteli parçalar güzel görselide etki ediyor tabii ki. Yani XFX normal fiyat aslında, MSI ve ASUS isim ve kaliteli parça kullanarak X GPU'yu daha pahalıya satıyor daha yüksek kâr ediyor.
Buna ek olarak XFX X GPU'nun 2-3 modelini çıkarıyor çok da güzel yapıyor marka takıntısı olmayan kişiler XFX'i gönül rahatlığıyla alabilir bence bütçeye göre model seçebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı