i5 11600K için fan önerisi

centhrun

Centipat
Katılım
9 Ağustos 2022
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı ASUS RTX 3070 Ti, işlemcim i5 11600K, işlemci darboğazdan biraz ısınıyor, oyun grafik ayarlarından sıkıntıyı az çok çözüyorum ancak CPU fanım düzgün soğutmuyor. Daha iyi bir CPU fan soğutucusuna ihtiyacım var. Bütçem bin TL bilgisi olan önerebilir mi?
 
Öncelikle darboğazdan dolayı işlemci ısısı artmaz. Kaldı ki o işlemci o ekran kartını besleyecek güçte. Isı artışı kullandığınız stok fan, işlemciye binen yük ve işlemcinin üretim teknolojisi ile alakalıdır. Benim tavsiyem hava soğutma yönünde olacaktır. Çünkü sıvı soğutmalar hakkında pek kapsamlı bilgiye sahip değilim. Sychte Fuma 2 muadillerine göre hem uygun hem de performanslı bir soğutucu.
 
Hangi çözünürlükte kullanıyorsun? Ek olarak maksimum kaç dereceye çıkıyor işlemci?

Bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok. İnternet üzerinden okuduğum ve izlediğim videolar ile sorunumu çözmeye çalıştım ancak yeterli olmadı. Aoc 27" Q27G2U 1ms 144hz Qhd monitör kullanıyorum ve çözünürlüğü otomatik ayarlıyor ben bir şey yapmıyorum. Sadece grafikleri son ayara getirip V-Sync etkinleştirdiğimde sıcaklığın 80 ile 90 derece bandında gezdiğini fark ettim. V-Sync kapalı olduğunda ise 90 üzerine çıkabiliyor. Ancak CPU yük altında değilken bile 50 60 derecelerde oluyor. Şu an bende bulunan fan Gamepower Airbender RGB CPU Hava Soğutucusu bilgisayarı aldığımda içerisinde takılı halde gelmişti. CPU'yu soğutma konusunda yetersiz kalıyor özellikle CPU yük altındayken. Eğer sıvı soğutma önerebilirseniz çok sevinirim bütçem 3bin.
Bu arada yazmayı unutmuşum bilgisayar kasası ASUS TUF Gaming GT301 RGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa ve anakart işlemci soket kısmı lga 1200 soket
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı