Telifli Müzik Kullanmak Para Kazanma Özelliğini Etkiler mi?

SualpSener

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2020
Mesajlar
833
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Para kazanma özeliği açık olan bir YouTube kanalım var fakat YouTube bazen para kazanma özelliğimi "Tekrar kullanılan içerik" sebebi ile kapatıyor. 1 ay sonra tekrar başvurmamı istiyor ve bazen aylarca başvurumu kabul etmiyor. Ben tüm videolarımı kendim yapıyorum ama bazı videolarımda para kazanma özelliğini umursamadan oraya koymak istediğim için müzik koyuyorum. Haliyle müzik telif yiyor, yenilen telif videoyu etkilemiyor sadece o videodan müziğin haklarını elinde bulunduran kişi para kazanıyor. Şimdi böyle müzik kullanarak video yayımlamak benim para kazanma özelliğimi etkiler mi? Bu sebepten ötürü para kazanma özelliğim kapatılıyormuş gibi hissediyorum çünkü YouTube'un uygunsuz olarak gördüğü (alta görselini ekledim) diğer maddelerle bir alakam yok. Bu konuda bilgisi olan var mı?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-08-10 035110.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-10 035110.png
    85,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet etkiler. Böyle videolar sarı dolar olarak işaretlenir.
Direkt bunu belirtmemeleri ve telifli videolarım olmasına rağmen bazen para kazanma başvurumu kabul etmeleri kafa karıştıroyor. Ki olay da çok saçma ben o videodan para kaaznamak istmeiyorum zaten müzik sahibi kazanabilir sorun değil, neden youtube bunu dert edip tüm kanalımı etkiliyor ki?
NCS üzerinden de müzik tercih edebilirsiniz, onlarda telif riski yok denecek kadar az
NCS'den aberim var hocam ama bir müzik dinliyorum ve yapacağım montaj kafamda canlanmaya başlıyor, artık o müzik dışında müzik kullanamaz oluyorum yani. Mesela bir fragman hazırlıyorum ve bu NCS ile çözülecek iş değil, NCS kullandığım videolar da olmadı değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı