Magandalara karşı kendimi nasıl koruyabilirim?

Bugün arkadaşlarımız ile basket oynarken, sahamıza daha cümle kuramayan bir tane maganda girdi ve tek kelime konuşmuşluğumuz yokken ağır laflar etti. Biz de hafif alttan aldık lakin arkadaşımızın aldığı suyu da elinden alıp yere döktüğü için adamı takip ettik. Adamla son kez insani şekilde konuşmaya gittik, küfürler savurduğu için arkadaşlarım adama 5-6 yumruk attı. Adam tam bıçak çekecekken, oraya şans eseri ortak tanıdıklarımız geldi. Olay yatıştı ve iki tarafta dağılırken "Sizi bir daha burada görmeyeyim." gibi bir cümle kurdu. Sorun şu ki evim olay yerine çok yakın ve onların da bu civarda oturduğu çok açık. Biz eve giderken bizi ayıran ortak tanıdık geldi ve abisinin cezaevinde olduğunu, onun da cezaevine girmeye çalıştığını, sorunlu bir tip olduğunu ve belirli bir süre evden çıkmamızı söyledi.


Hayatta her sorunu birinci olarak konuşma ile halletmeye çalışan ben şu an kendi can güvenliğimi düşünüyorum. Adam akıllı kavga ettiğim sayı da bir elin parmağını geçmemiştir. Polise gitsek hiçbir şeyin düzelmeyeceğini de biliyorum. Sorum şu ki yanımda biber gazı tarzı bir şey taşısam bu suç teşkil eder mi? Bıçak tarzı bir şey istemiyorum, istesem de onunla kendimi koruyacak cesaretim yok. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Airsoft taşıyabilirsin
 
Haklısınız hocam, şu an doğrusu hiç bulaşmamız olurdu lakin o an damarıma basılmış gibi hissettim.

Hocam anlık adrenalinle normal bir şey fakat ileride bir daha olursa kendinizi tutmayı deneyin. O adamın kaybedecek bir şeyi yok fakat sizin var zaten 2 gün sonra o adam unutur seni.
 
Öncelikle geçmiş olsun. İlk hamleyi sen yapmadığın sürece kendini korumaya girer sen haklı olursun. Polise başvurmak iyi olabilir böyle tiplerle genelde ilgileniyorlar.
Bence polis bir şeyle ilgilendiği yok gündüz bir saate arabamızın camını kırdılar polis 30dk olay inceleme 4-5 saat sonra geldi kameraya bakmadılar bile.
 
Arkadaşın para alıp verdiği şeye aniden eline alıp dökmesini ve ettiği ağır lafları yediremedik. Onu yapıp öylece gidecek miydi?

O anda yapacaksınız o zaman o hareketi hocam takip etmek bence yanlış zaten adama da anlattığınıza göre topluca dalmışsınız sizin yaptığınızda doğru değil. Yine de sana daha bulaşmaz. Böyle tipler lafta sadece. O bıçağı saplayacak olsa anında çıkartırdı.
 
O anda yapacaksınız o zaman o hareketi hocam takip etmek bence yanlış zaten adama da anlattığınıza göre topluca dalmışsınız sizin yaptığınızda doğru değil. Yine de sana daha bulaşmaz. Böyle tipler lafta sadece. O bıçağı saplayacak olsa anında çıkartırdı.
Orada bulabilsek orada yapacaktık konuşmayı, gidiş amacımız da konuşup halletmekti. Ayrıca bahsettiğimiz kişi insan değil. Her an cezaevine girme potansiyelli biri ve geleceğin katili. Olayın 2 tarafı oldu. İki kişiden teke tekte dayak yedi adam, toplu dalma olayı yok. İnsan muamelesi görmesi de gerekmiyor bu adamın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı