Yazılım mühendisliği mi, bilgisayar mühendisliği mi?

Yazılım mühendisliği mi, Bilgisayar mühendisliği mi?

  • Yazılım Mühendisliği

  • Bilgisayar Mühendisliği


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bilgisayar mühendisliği değil de bir nevi donanım mühendisliği okumak çok mantıklı. Ama o bölüm sanırsam sadece yurt dışında var.
Hiç duymadım böyle bir şey.

Yazılım mühendisliğinde sadece yazılım 9ğrenirsiniz. Donanım ve elektronik odağı isteseniz de yoktur. Bilgisayar mühendisliği elektronik kısmını da kapsar. Türkiye'de yazılım mühendisliği bölümü olan üniversite sayısı kısıtlı. Kaliteli üniversitelerin çoğunda da yok. Bu sebeple bir bilgisayar mühendisliği bölümü okumak bence daha mantıklı. Yazılım alanında iş sahibi olmak için yazılım mühendisliği okumanızı kesinlikle gerek yoktur. Bilgisayar mühendisliği Türkiye'de size bu konuda bir dezavantaj oluşturmaz.
 
Bu sene tercih yaptığım için detaylarını verebilirim.

Ben yazılım mühendisliğini tercih ettim çünkü amacım yazılım geliştirmek. Eğer amacın buysa, bilgisayar da yazılım da okusan fark etmez. İleride başvuracağın hiçbir firma, "dostum biz yazılımcı pozisyonuna yazılım mühendisi arıyoruz, sen bilgisayar okumuşsun seni alamayız" demeyecek.

Ama işin elektroniğine de yatkınsan, kariyerini elektronik ve yazılımı karıştırarak oluşturmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği senin için uygun.

Ha benim gibi, "usta ben yazılımımı geliştirir işime bakarım; devrelerdir, donanımlardır hiç uğraşamam" diyorsan yazılım mühendisliğini tercih etmelisin. Olay kariyerini nasıl oluşturmak istediğinde yatıyor.

En nihayetinde bilgisayar mühendisliğinde sadece donanım dersleri farklı. Tercih günlerinde konuştuğum her hoca, "iki bölüm de yüksek ölçüde benzerdir" cevabını verdi.

Hakkında hayırlısı olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı