Microsoft üzgün, oyuncular bir türlü Windows 11'e geçmiyor

Önceden Windows 11 kurduğum zaman günde en az 2 kez sistem çöküyordu fakat şimdi kurduğumda 22H2 ile kullanmaya devam ediyorum ve artık herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum Windows 11'de ama hala Windows 10 tarafındayım. Fakat Windows 10'un desteği sona erdiğinde eninde sonunda Windows 11'in kullanımı artacak diye düşünüyorum.😄
Böyle devam ederse o 2025'te desteği kesme işi yatar. 11, 8'in karşılaştığı nefretle devam ediyor.
 
Üst üste geliyorsa dertler
CTRL + ALT + DEL yap yeter 😄

FB_IMG_1660259753634.jpg
 
Ama sonda diyor zaten 2.0 çipi olmayan PC'ye Windows 11 kurduğumuz için Valorant'ı oynamazzsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Harici TPM 2.0 alarak sorun çözülür.

Bu dediğin şey parayla oluyor. Hep para hep para. Neden biri Valorant'ı Windows 11'de oynamak için TPM 2.0 çipi alsın ki? Windows 11 sadece makyajlı hali 10'un. Bu yüzden artmıyor ve düşüyor Windows 11 kullanımı.
 
İlk çıktığında incelediğimde masaüstünde sağ tık menusu gereksiz olarak geç açılıyor ve en alttaki daha fazla seçeneği göster'i seçtiğimde menu Windows 11'in yumuşak hatlarını geride bırakıp Windows 10'daki haline dönüyordu.
Görev çubuğunu, otomatik olarak gizleyen ayar aktif olarak kullanıyorum. Windows 10'da görev çubuğu gizlendiğinde en altta var ile yok arasında ince bir çizgi var, fark etmesi zor lakin Windows 11'de çok daha belirgindi.
Ayrıca anakartımda TPM 2.0 özelliği bulunsa da 6. nesil Intel işlemci ile desteklenen bir donanıma sahip olmadığım için gelecek güncellemeleri alacağımın garantisi bulunmamasından dolayı Windows 10'a geri dönmüştüm.
Özetle Windows 11 ilk çıktığında Windows 10 üzerine kurulmuş 3. parti bir tema gibiydi ama genel performans açısından yukarıda saydığım anormal şeyler dışında bir farkı yoktu, bunları önemsemeseydim Windows 11'de kalırdım.
Zaten yenilikleri olmayan tema odaklı bir işletim sistemi çıkarıyorsun bari temayı düzgün tasarla. Yapacağın tek bir iş vardı onu da adam akıllı yapamamışsın Microsoft...
 
İçeriği okursanız görürsünüz.

Hocam Windows 11 22H2 ile beraber kullanım oranları artar diyorum. Eğer ki 23H2 çıkarsa ve optimizasyonu yapabilirler ve güzel göze çarpan özellikler eklerlerse Windows 11 pişmanliktir diyen kullanıcılar geçer diye düşünüyorum. Cunku zamanında Windows 10 içinde aynısını söylemişlerdi. @Leon Dayı

Windows 10'da ilk çıktığında fazla iyi değildi ben 1507'den beri kullanıyordum 20H1 ile Windows 10 toparlamaya başladı.
 
Hocam Windows 11 22H2 ile beraber kullanım oranları artar diyorum. Eğer ki 23H2 çıkarsa ve optimizasyonu yapabilirler ve güzel göze çarpan özellikler eklerlerse Windows 11 pişmanliktir diyen kullanıcılar geçer diye düşünüyorum. Cunku zamanında Windows 10 içinde aynısını söylemişlerdi.

22H2 ile de bence artmaz. Artmamasındaki en büyük etken: TPM, işlemci ve güvenli önyükleme zorunluluğudur. Ayrıca Valorant TPM gerektirdiği için bununda payı bulunuyor.
 
Windows 11 aynı Vista gibi bir duruma düştü. Şahsen Windows 10'a destek kesilene kadar kullanacağım. Hatta kesildikten sonra bile bir süre daha kullanabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı