İnceleme Acer Nitro 5 i7 12700H, RTX3060

Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce bu bilgisayarı 23.850 TL'ye aldım.


Çok kısa ön izlenimimi aktaracağım:

- Kasa ve ekran kalitesi: Erkan kalitesi beni tatmin etti. Sadece biraz küçük geldi. Kasa olarak ise bende ASUS marka bir laptop vardı ona göre kaliteli duruyor.

- Soğutma:

Fanları tam hızda çalışırken Monster Tulpar serisine göre çok daha hızlı ve sesli dönüyor. Performans modunda oyun oynarken biraz sesli. Kulaklık takmadan oynamak bayağı zor.

Boşta 55 derecelerde geziniyor.

Oyunlarda Turbo Boost kapalı bir şekilde oynarken işlemci 80 dereceyi geçmiyor. Turbo Boost kapalı iken asla darboğaz yapmıyor. Rahatça besleyebiliyor. MUX çok fark ettiriyor. Oyun olarak The Witcher 3'te Ultra ayarlarda Nitro sense performans modunda ekran kartı 75 işlemci ise 70 derecede sabit kaldı. Ancak Turbo Boost açtığımda ise işlemci 85-90 gördüğü oldu. İşlemciye undervoltage yapamadım. Turbo Boost açık iken işlemci 70-90 watt çekiyor genelde. Bu nedenle de ısınıyor doğal olarak. Ve buna bağlı olarak da şarjda iken şarjı çok az azalıyor. Ama Turbo Boost kapattığımda asla şarjda azalma olmuyor.

- Windows 10 kurdum. İlk başta aygıt yöneticisinde driverlar çok eksikti ben de Acer'in kendi sitesinden tek tek kurdum ve düzeldi.

Şimdilik bu kadar. İnceledikçe ve deneyimledikçe güncelleyeceğim.

@4Cosmos @messinicocugu @Artoria Pendragon.
 

Dosya Ekleri

  • P_20220625_181215.jpg
    P_20220625_181215.jpg
    232,2 KB · Görüntüleme: 727
Son düzenleyen: Moderatör:
Kapalıyken oyunda test etmedim açıkçası ama gariplik var gibi. Belki MUX kapatınca işlemciye daha çok yük bindiği için işlemci 70-80 watt çekmiş olabilir.
Hoxam oyunda denememistim zaten normal chorme kullaniminda falan onda gitmisti anca 2.5 saat

Şu anda Full Turbo Boost açık kullanıyorum. Bilgisayar, oyunlarda işlemciyi 45 watt civarına sabitliyor. Ekran kartı da 100-140 arası çekiyor. Herhangi bir şarj azalması olmuyor. İşlemci performansı da zaman zaman düşüp yükseliyor. Güzel bir dengesi var. Herhangi bir darboğaz olmuyor.

Yazdığım sıcaklık Turbo Boost açık şekilde ölçüldü. Bazen sessiz bir şekilde oynamam gerekiyor. Fanlar yanımdaki insanları rahatsız ediyor. Bundan dolayı CS Valorant tarzı oyunlarda Turbo Boost kapatıp dengeli moda alıyorum. Sıcaklıklar 70 derecede sabitleniyor. Fanlar çok az ses çıkarıyor. FPS değerleri de 200 civarı oluyor. Ekran zaten 144 Hz o yüzden fazlasına gerek duymuyorum. AAA oyunlarda kesinlikle açıyorum her türlü.


Sadece ekran kalitesi kötü. Onun dışında kötü diyeceğim hiçbir özelliği yok.

Bu arada ekleyeyim batarya süresi MUX Switch kapatıp tasarruf moduna alınca 5 saat gidiyor. Oyun bilgisayarı icin güzel bir değer bence.
hocam bir valorant denedim. mux açık değilken 150 fps lamaya başladım az gelmişti donanım özelliklerine göre. mux açıyım dedim2 katından fazla fps almaya başladım baya etkiledi. 400 fps i gördüğüm olmuştu. onun haricinde kafama takılan yeri gpu kullanımı 50 lerdeydi. cpu kullanımı ise 35 civarlarında. gpu kullanımı baya az geldi normal mi valorant için ? Ekran kaç watt çektigine bakamadim

Isınma dereceleri de normal geldi boştayen 40-55 arasi, oyundayken 70-80 arasi gidiyordu cpu isinmasi


Birde fps hiç sabit kalmiyordu bazen 200 unnaktina iniyor bazen rahatca 300 ün ustüne cikiyordu
 
Son düzenleme:
Hoxam oyunda denememistim zaten normal Chrome kullaniminda falan onda gitmisti anca 2.5 saat.

Hocam bir Valorant denedim. MUX açık değilken 150 FPS lamaya başladım az gelmişti donanım özelliklerine göre. MUX açayım dedim2 katından fazla FPS almaya başladım bayağı etkiledi. 400 FPS'i gördüğüm olmuştu. Onun haricinde kafama takılan yeri GPU kullanımı 50lerdeydi. CPU kullanımı ise 35 civarlarında. GPU kullanımı bayağı az geldi normal mi Valorant için? Ekran kaç watt çektigine bakamadim.

Isınma dereceleri de normal geldi boştayen 40-55 arasi, oyundayken 70-80 arasi gidiyordu CPU isinmasi.

Bir de FPS hiç sabit kalmiyordu bazen 200 unnaktina iniyor bazen rahatça 300'ün ustüne cikiyordu.

Valorant CS tarzı oyunlar işlemci bazlı olduğu için ekran kartı kullanımının az olması normal. MUX açık ve kapalı iken arkadaki fark bende de neredeyse 2 kat. Isınma dereceleri de gayet güzel.
 
Valorant CS tarzı oyunlar işlemci bazlı olduğu için ekran kartı kullanımının az olması normal. MUX açık ve kapalı iken arkadaki fark bende de neredeyse 2 kat. Isınma dereceleri de gayet güzel.
Hocam bios guncellemeye calisirken boyle bir hata aliyorum. Çözüm için technopatin videosunu izledigimde hiçbir şey anlamadim hic aciklayici anlatmamislar. Siz böyle bir hatayla karşılaştınız mı

Hocam bios guncellemeye calisirken boyle bir hata aliyorum. Çözüm için technopatin videosunu izledigimde hiçbir şey anlamadim hic aciklayici anlatmamislar. Siz böyle bir hatayla karşılaştınız mı
Tamam hallettim sorunu

hocam bir şey daha sorucaktım bende bütün aygıt yöneticisi tam çalışır gelmişti onun dışında acerden sürücü indirmeye gerek var mı. bir dts driverını indiriyim dedim karşıma böyle bir şey çıktı burda sadece setup demek yeterli oluyor mu? Oraya basınca komut istemi açılıyor 3 sn de başarılı yazıyor yeterli oluyor mu oraya basmak? Onu yapıncada ekstra bir farklılıkta olmadı gerçi pc de zaten yüklüydü herhalde driver
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220912_105503.jpg
    IMG_20220912_105503.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2022-09-12 174709.png
    Ekran görüntüsü 2022-09-12 174709.png
    140,1 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Hocam BIOS guncellemeye calisirken boyle bir hata aliyorum. Çözüm için Technopat'in videosunu izledigimde hiçbir şey anlamadim hiç aciklayici anlatmamislar. Siz böyle bir hatayla karşılaştınız mı?

Tamam hallettim sorunu.

Hocam bir şey daha soracaktım bende bütün Aygıt Yöneticisi tam çalışır gelmişti onun dışında Acer'den sürücü indirmeye gerek var mı? Bir DTS driverını indireyim dedim karşıma böyle bir şey çıktı burada sadece setup demek yeterli oluyor mu? Oraya basınca komut istemi açılıyor 3 sn de başarılı yazıyor yeterli oluyor mu oraya basmak? Onu yapınca da ekstra bir farklılıkta olmadı gerçi PC de zaten yüklüydü herhalde driver.

Harici sürücü indirmenize gerek yok. DTS setup yüklenmiş sorun yok.
 
Harici sürücü indirmenize gerek yok. DTS setup yüklenmiş sorun yok.
hocam sürekli sormuş gibi oluyorum k.b. 5 saatli pil süresi performansı aldığınızdaki ayarlarınız neydi tam olarak. Chrome da normal kullanımda ben 3 saat anca görebildim. pi tasarrufunu açmak dışında yaptığınız bir ayar oldumu?
 
Hocam sürekli sormuş gibi oluyorum k. B. 5 saatli pil süresi performansı aldığınızdaki ayarlarınız neydi tam olarak. Chrome da normal kullanımda ben 3 saat anca görebildim. Pi tasarrufunu açmak dışında yaptığınız bir ayar oldu mu?

Önemli değil sorabilirsiniz. Hayır olmadı. Belki işlemci farkından olmuştur. Bilemiyorum.
 
Arkadaşlar DTS Ses Sürücüsünü kurarken bu Problemi alıyorum ve Nitro Sense uygulamasındaki türler hiç değişmiyor. Hep Müzik sekmesinde takılı kalıyor.
Yardımcı olabilir misiniz?

resim.png
resim2.png
 
12500hlı versiyonu bende var yaklasık 1 aydır denildigi gibi paneli kotu 3 yerinde hatrı sayılır ışık sızması var net şekilde görebiliyorum video dizi vs izlerken ayrıca ghosting de bariz şekilde var fakat Valorant oynuyorum bir sıkıntı yaratmadı benim kafama takılan Valorant'taki islemci sıcaklıkları orta/düsük ayarda 83 86 derece arası alıyorum onun dışında oyunu kapattıktan sonra işlemci MHz'i düşmüyor 3900 civarlarında takılıyor dolayısıyla boşta işlemcisi 40-50 derece arası gezen cihaz Valorant'ı kapadıktan sonra 60-70 derece arasında geziniyor ve düşmüyor.
 
Kankam işlemci farkını göremiyor musun arada ki?
İşlemci farkından ziyade felaket bir fiyat farkı vardı. Eğer ki arkadaş vade farksız 6 ay taksitle alsaydı, çok iyi kâr edecekti. Şu anda bile 24 bine indirimde RTX 3060 laptoplar var. Arkadaş ise 25 Haziran'da almış. Siz düşünün gerisini. Ki o zaman da hem Mediamarkt hem de başka bir sitede çok iyi indirimli iki laptop vardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı