Erken yaşta evlilik hakkındaki düşünceleriniz neler?

Kişinin ev ortamındaki yüzünün görmeden yapılan evlilikler uzun olmuyor.

Evlenmeden de aile olabiliyorsunuz, aynı evi paylaşabiliyorsunuz. Bu biraz daha fikir sahibi yapar. Kafede görüşmekle, sosyal medyada alınan kararla evlilik pek sağlıklı gelmiyor.

Gerçi çirkin erkekleri sadece annesi severmiş. 30-35 gibi anca evleniriz...
 
Son zamanlarda çevremde erken yaşta evlenen (23-25 yaş aralığında) kim varsa boşanmaya başladı. Kimi 3-4 kimi 7-8 yıl evlilikten sonra boşanıyor. Sizce erken yaşta evlilik ne kadar mantıklı? Siz olsanız kaç yaşını beklerdiniz?

Bilinçsiz şekilde birini doğru düzgün tanımadan evlenmek çok saçma osmanlı zamanında bunlar normaldi çünkü aile terbiyesi veriliyordu.
 
Erken yaşta evlilik diye bir şey yoktur, geç yaşta evlilik vardır. Kişi 18 olduğu gün evlilik için uygundur ve erken değildir. Birey olarak olgun birisi değilseniz 35 yaşınızda da "erken" evlilik yapabilirsiniz.
 
Bu tamamen kişilerin ne kadar kültürlü ve kendini geliştirmiş olduğuna bağlı. Eğer kendi başına birey olma kültürünü edinememiş, sürekli yanında başkalarını arayan, sizin birey olma ihtiyacınıza asla saygı göstermeyen insanlarla birlikte olursanız çabuk boşanırsınız. Bunun pek yaşla alakası yok çünkü bu insanlar her zaman aynı olurlar. He bu ve buna benzer konularda birbirini iyi anlayan iki kişi bir araya geldiyse erken yaşta evlilik mükemmel bir olay orası ayrı.
 

Geri
Yukarı