İtopya'ya karşı kazandığım tüketici hakem heyeti ve tüketici haklarımız

Direk ikisininde görsellerini ekran fotoğrafını alıp pdf'ye aktar. Ardından thh'ye yazı yazarken iki ayrı kişiyle görüştüm ikiside iade alamıcaklarını 14 günlük yasal iade sürecimden mahrum bırakıldım diye not düş.
Ben anakartin,kirmizi isik arizasindan da,e-maillerde kendilerine bahsetmistim,hatta video da cektim,isterseniz yuklerim diye de ekledim,tenezzul edip istemediler.Tuketici hakem heyetine yazacagim dilekce de,bundan bahsetmeli miyim ? Anakart kirmizi isik arizasindan,ben dilekceye yazmasam ama ,firma savunmasindan,bundan bahsederse,iade talebim red olur mu ?

Benim yapmak istedigim,kisa ve net bir dilekce ile,6502 kanunundan 14 gunluk gerekcesiz iade hakkimin kabul edilmedigi,once teknik servis diyerek sart kostuklarini belirtip,garanti surecine girmeden,direk para iadesi talep etmek.Dogru olur mu ?
 
Anakartın arızalı olduğunu düşündüğünü belirt. Sonrada satıcı ile iletişim kurdum ürünü iade etmek istediğini ve onlarında bunun mümkün olmadığını belirtip yazışmalar ektedir diye yazabilirsin konuya. Yazıştığın tarihleri felanda yaz ne zaman aldığını belirt ne zaman ilk konuşmaya girdiğini ne kadar çok detay verirsen o kadar iyi.
 
Adınıza çok sevindim. Birçoğumuz lanet olsun diyip peşini bırakırdı. Büyük bir emsal oldu. Umarım hakkını savunmak isteyen bizler de aynı kararlılıkla haklı olduğumuz konuda gerekenleri yapmaktan çekinmeyiz.
 
Çıkan sonuca sevindim. Benim en çok sinirlendiğim konu; sözde yayıncılara sorgusuz sualsiz binlerce liralık ürünleri ücretsiz verirler, ama iş asıl önemsemeleri gereken müşterilere gelince iki kuruş vermek için takla attırırlar. Rezillik ötesi bir durum. Umarım bu konuyu herkes görür ve hakkını savunur.

Bu arada aynı durum benim de başıma gelmişti İtopya tarafından. Sıvı soğutucum bozuldu ve üretimi yok diye yalan söylediler. Muadil olarak CM'nin saçma sapan bir soğutucusunu vermeye kalktılar. Kurdan dolayı fatura tutarı ona denk geliyordu. Para iadesini kabul edip, başka yerden soğutucu almıştım. Bilseydim işleri ben de yokuşa sürebilirdim. Üstelik üretimi yok dedikleri soğutucuyu bir hafta sonra tekrardan satmaya başladılar. Ve şu an hala satmaktalar :) Umarım girdikleri kul haklarının acısı büyük çıkar.
 
Keşke o zaman böyle bir şeyi paylaşabilseydim.
Keşke... 600TL zarar ederek bir üst model soğutucu almıştım. Amazon'da indirim olduğu için bozulan ürünle aynı fiyata satılıyordu. Ben de kur mağduru oldum ama bozulan ürünün kur değerine üst model almış oldum. Tek teselli bu oldu :) Bana verdikleri iade parası 1.240TL idi. Şimdi ise satmaya devam ediyorlar ve fiyatı böyle...

 
Keşke... 600TL zarar ederek bir üst model soğutucu almıştım. Amazon'da indirim olduğu için bozulan ürünle aynı fiyata satılıyordu. Ben de kur mağduru oldum ama bozulan ürünün kur değerine üst model almış oldum. Tek teselli bu oldu :) Bana verdikleri iade parası 1.240TL idi. Şimdi ise satmaya devam ediyorlar ve fiyatı böyle...

Güzel soğutucuymuş.
bozulan ürünün kur değerine üst model almış oldum.
En azından tam zararlı sayılmamışsınız. Hayırlısı olsun hocam.
 
Yıllar önce bende İtopya'yı tüketici haklarına vermiştim ve tam 1 yıl sonunda karar çıkmıştı. olay ise kendin topla kısmından aldığım sistemde ekran kartının kasaya sığmaması. O an dikkatsizliğime gelmişti ve kontrol etmemiştim çünkü aldığım sistemde 2 fanlı Rx 580 vardı. Bu ekran kartının da herhangi bir kasaya sığmayacağını düşünememiştim. Ürün elime ulaştığında demonte ulaşmıştı. Dedim herhalde yoğunluktan böyle gönderdiler sonra bir baktım ekran kartı kasaya sığmıyor. Direkt İtopya ile iletişime geçtim. Kasayı onlara gönderdim ve tabi doğal olarak çamura yattılar. Kutu açılmış vs. dediler. Bende ürünün bana montajlı gönderilmesi gerektiğini söyledim ve kutuyu açmadan nasıl kasaya monte edilebileceğini sordum. Kem küm edip konuyu değiştirdiler. Ekran kartının kasaya sığmama konusunu söyledim ve tabi yine aynı şekilde çamura yattılar. Bende kendilerine madem böyle bir durum varsa orada o kasanın niye gözüktüğünü sorduğumda laubali bir şekilde bütün filtreleri ona göre yapmadıklarını, bunu benim kontrol etmem gerektiğini ve benim suçum olduğunu söylediler. Hatta baya baya gidip baksaydın ona da biz mi bakalım gibi bir cümle kurdular. Direkt olarak THH'ye gittim ve dilekçeyi yazdım. Tam 1 yıl sonra kazandım. Bu 1 yıl boyunca da kasa kutusunda dolabımda durdu. Sonuç kağıdı ile onlara gönderdiğimde bu sefer de çamura yattılar. Kağıdı içine koymadığımı söylediler ki kasanın üzerinde benim yapıştırdığım banları açmamışlardı bile. Zaten bant açıldığında direkt olarak önüne bu kağıt çıkıyordu. Aradım tekrar gönderdim ve yine aynı şeyi yaptılar. Bu sefer de suç duyurusunda bulundum. Ertesi gün paşa paşa bana ulaştılar.

Şu anki aklımla böyle bir hata yapmam ama o zaman bakmayı akıl edemedim. Üzücü olan ise bu kadar basit bir olayın 1 yıl sürmesi.

1664741687165.png
 
Haziran başlarında NZXT M22 arıza verdi. Sıvı soğutucu bildiğiniz Intel'in en temel soğutucusu gibi işlemciyi soğutuyordu. Bende satıcısı olan Ankara İtopya söğüzözü şubesine garanti kapmamında ürünü teslim ettim. Bir hafya geçtikten sonra beni arayıp ürünü tamir edemiceklerini onun yerine iade yapabileceklerini söylediler bende dedim ki (ürünün fiyatı 599 lira) o fiyata değil NZXT herhangi bir markanın sıvı soğutucusunu alamam dedim. Bundan sonra dedim ki yok mu muadil ürün bunun yerine verebileceğiniz onlarda böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler. Ardından NZXT'nin servisini arayarak durumu anlattım onlarda yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ertesi gün İtopya'dan arkadaş arayıp 46 dolarlık fark karşılığında NZXT X53 vereceklerini söylediler o zaman ki kurla bu 700 küsur liraya denk geliyordu. Bu paranın çok olduğunu söyledim ve yardımcı olabilir misiniz dedim yine hayır cevabını aldım. İş yerinde tanıdığım bir abime konuyu açtım oda bana Tolga ürünü tamir etmeme gibi yükümlülükleri yok dedi. Ürünü sattıkdan itibaren 5 yıl boyunca o ürünün parça teminatı sağlamalı dedi. Bunu duydukdan sonra THH'ye başvurdum.
29-08-2021 tarihinde İtopya ticaret a. Ş. Tarafından NZXT M22 adlı sıvı soğutucu ürünü satın aldım. Ürün bozulduğu için 21-06-2022 tarihinde firmaya garanti kapsamında gönderdim. Ürünün garantisi 2 yıl olup firma tarafından iade/değişim raporu verilmiştir. Fakat bana iade edilecek tutar 2021 yılında kur 8,34 olup iade etmek istedikleri tutar 599 TL'dir.
Piyasa fiyatı şu anki kura göre 2 kat artmıştır değişim olarak da firma aynı ürünü temin edemiyeceğini belirtmiştir. Değişim için üst model teklif etmekte olup benden 46 dolarlık bir fark talep etmektedirler. Bu ürünü 2 yıl garantisi olduğu için satıcı tarafından mağduriyetim karşılanmamaktadır.
Alıcı olarak garanti süreci kapsamında satıcı haklarımı ihlal etmektedir. Alıcı olarak ürünü tamir edemedikleri için yeni bir muadil NZXT sıvı soğutucu bedelsiz olarak vermelerini talep etmekteyim.
Şeklinde başvurdum. Beklemeye koyuldum savunmları istendi savunmaların tüketicinin isteğinin reddedilmesini talep etmişler. Sonra sonuç çıktı ve ben haklı bulundum İtopya'yı aradım söyledim şimdi ne yapacaksınız diye bize kararı mail yolu olarak iletin biz avukatlarımıza iletip size dönüş yapalım dediler. İki gün sonra aramadılar ne oldu diye ben aradım onlarda bu belgenin yetmediğini direk orijinalini istediklerini belirttiler bende belgenin elimde olmadığını bu belgenin yeteceğini eğer bu belge ile bana yeni ürün temin edemicekseniz haciz işlemlerini başlatacağım dedim. Telefonu kapattıkdan 5 dk sonra konuştuğum kişi beni arayıp yarın gelip yeni ürünü alabileceğimi söyledi ve bugün ürünü teslim aldım.

Eki Görüntüle 1503999

Tüketici olarak haklarımız ilk 15 gün koşulsuz şartsız iade (kişisel kullanım ürünleri hariç ne yazık ki bu kanun yakın zamanda kalkacak)
İlk 6 aylık süre eğer ürün kusurlu ise;
1- ücretsiz onarım.
2- ayıplı ürün kadar ücret iadesi.
3- misli ile değişim.
4- para iadesi.
İlk 6 ayı geçtikten sonra;
1-ücretsiz onarım.
Eğer ki 6 ayı geçip ürünü tamir edemiyorlarsa;
1- ayıplı ürün kadar ücret iadesi.
2- misli ile değişim.
3- para iadesi.
Eğer satıcı bunların hiçbirini yapmak istemeyip bizim gibi enflasyonu olan bir ülkede kendine ait avantajlı seçeneği sunuyorsa kabul etmeyebilir bu yazdığım seçenekleri uygulayabilirsiniz ve tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.
Ek olarak satıcı sattığı ürünün tamirinden sorumludur her ürünün kendi çapında parça bulundurulma zorunluluğu vardır. Üç yıldan başlayıp 15 yıla kadar o parça temini sağlanmalı sağlanmadığı taktirde ücretli onarım talep ettiğiniz zaman yapamadıklarında direk tüketici hakem heyetine başvurup ürün değişimi veya muadil ürünü tercih edebilirsiniz.
Kısacası ürünümü garantiye gönderdiğimden itibaren her türlü kendi hakkımı öğrendim ve bu hakları sizlerle paylaşmak istedim tüketici hakem heyeti bu paylaştığım durumlarda başvuru sağlarsanız her daim sizin yanınızda oluyor her şeyden önce kendi hakkımızı bilmekte yatıyor bu iş.

Eki Görüntüle 1504009
Hocam bende itopya'nın mağazasından bir şeyler satın aldım ve ayıplı mal çıktı. Fatura yerine de e-irsaliye verdiler o gün alışveriş yapanlara. Şimdi mağazaya gitsem önce teknik servise yollamak isteyecekler ürünümü ve elimde fatura bile yok. Ne önerirsiniz?
 

Geri
Yukarı