NVIDIA Denetim Masası program ayarlarına neler eklenebilir?

Humbel

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
760
Makaleler
1
Çözümler
2
Bu kısımda sadece oyunları mı eklemek doğru olur yoksa Edge vs. gibi uygulamaları da eklemek doğru olur mu? Ben daha iyi çalışması için oyun Modundan'da buradan da ekledim ancak iyi mi olur kötü mü olur bilemedim.
Bahsettiğim ayar yeri:

1664617200277.png
 
Laptop kullanıyorsun sanırım. Oraya internet tarayıcısı gibi şeyleri eklemene gerek yok. Eğer internet tarayıcısını ekleyip o şekilde "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni seçersen sürekli NVIDIA kart ile çalışır ve dahili grafik biriminin bir anlamı kalmaz. Video izleme gibi işlemleri dahili grafik birimi rahatlıkla düşük güç tüketimi ile yapabilecekken harici ekran kartıyla bunları yapmanın bir anlamı yok. Hem ekran kartın gereksiz çalışır hem de şarj süren azalabilir.

Oyunlar için konuşacak olursak oraya ekleyip "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni seçebilirsin, evet. Aşağıda bulunan ek grafik ayarlarını vs. ellemene gerek yok, onları oyunun içerisinden kontrol edersin. Ama dediğim gibi Edge gibi internet tarayıcılarını seçip de "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçme yani.
 
Laptop kullanıyorsun sanırım. Oraya internet tarayıcısı gibi şeyleri eklemene gerek yok. Eğer internet tarayıcısını ekleyip o şekilde "yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni seçersen sürekli NVIDIA kart ile çalışır ve dahili grafik biriminin bir anlamı kalmaz. Video izleme gibi işlemleri dahili grafik birimi rahatlıkla düşük güç tüketimi ile yapabilecekken harici ekran kartıyla bunları yapmanın bir anlamı yok. Hem ekran kartın gereksiz çalışır hem de şarj süren azalabilir.

Oyunlar için konuşacak olursak oraya ekleyip "yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni seçebilirsin, evet. Aşağıda bulunan ek grafik ayarlarını vs. ellemene gerek yok, onları oyunun içerisinden kontrol edersin. Ama dediğim gibi Edge gibi internet tarayıcılarını seçip de "yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçme yani.

Edge'yi seçip entegre grafik seçeneğini seçip bırakmam lazım değil mi?
Aşağıyı ellemedim zaten, yüksek performanslı ekran kartı (genel ayarlar) yazıyor zaten entegre grafiği seçmezsem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı