Ekran kartı slotuna takılan SSD nasıl aktifleştirilir?

Ben de B550 Tomahawk kullanıyorum. Bu anakartta toplam 24 PCI-e Lane'i var 20 PCI'e gen 4 ve 4 gen 3 olmak üzere.
  • Üstteki ekran kartı slotu X16 gen 4
  • Üstteki SSD slotu X4 gen 4
  • Alttaki SSD slotu X4 gen 3
Olarak çalışıyor ve iki SSD slotunu doldurduğunuzda SATA'lar devre dışı kalıyor. Siz hepsini doldurmanıza rağmen bir de yine PCI-e olan ikinci ekran kartı slotuna SSD takmaya çalışıyorsunuz. Bundan dolayı görmüyor olabilir ki bir şekilde okusa bile bütün bu bileşenleri desteklemek için sistem ana ekran kartı slotunu X16'dan X8'e düşürür ve performans kaybı yaşarsınız. Yanılıyor da olabilirim ama uzmanı değilim.

Biliyorum vazgeçtim iade ediyorum ürünü.

Ürün de kırmızı ışık yanıyor bu arada.

20221006_150712.jpg
 
Ben de B550 Tomahawk kullanıyorum. Bu anakartta toplam 24 PCI-e lane'i var 20 PCI'e Gen 4 ve 4 Gen 3 olmak üzere.
  • Üstteki ekran kartı slotu x16 Gen 4
  • Üstteki SSD slotu x4 Gen 4
  • Alttaki SSD slotu x4 Gen 3
olarak çalışıyor ve iki SSD slotunu doldurduğunuzda SATA'lar devre dışı kalıyor. Siz hepsini doldurmanıza rağmen bir de yine PCI-e olan ikinci ekran kartı slotuna SSD takmaya çalışıyorsunuz. Bundan dolayı görmüyor olabilir ki bir şekilde okusa bile bütün bu bileşenleri desteklemek için sistem ana ekran kartı slotunu x16'dan x8'e düşürür ve performans kaybı yaşarsınız. Yanılıyor da olabilirim ama uzmanı değilim.
bende b550 tomahawk kullanıyorum ve 2. m2 diski takmak istiyorum ama ayriyetten kullandığım 2 tanede 3.5 inç hdd bağlı sizin dediğinize göre 2. m2 ssd yi takarsam hdd leri kullanamayacakmıyım.
 
bende b550 tomahawk kullanıyorum ve 2. m2 diski takmak istiyorum ama ayriyetten kullandığım 2 tanede 3.5 inç hdd bağlı sizin dediğinize göre 2. m2 ssd yi takarsam hdd leri kullanamayacakmıyım.
SATA'ların hepsi değil de sadece bazıları iptal oluyordu galiba. Tam bilmiyorum mimarisini çünkü ben tek bir m2 kullanıyorum genişletmek istersem ikinci m2'yi takıp işi bitireceğim. Sadece iki m2 slotu da dolu olunca chipset'in bir şeyleri devre dışı bıraktığını biliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı