Rehber God of War Ascension RPCS3 + FSR

Merhaba, bu rehberimizde GoW: Ascension oyununu RPCS3 üzerinden nasıl oynayacağınızı anlatacağım.

1- Giriş ve önemli bazı detaylar​

Öncelikle, Ascension oyunu GoW'un son oyunu olduğu için (2018'den önce) en ağır ve en PC sistemine uymayan oyunu. Bu yüzden oyunu oynayabilmek için gerçekten iyi sisteme ihtiyacınız var. Fakat oyun 30-45 FPS'de bile kasar gibi olmadığı için ben günümüzdeki çoğu sistemde iyi çalışacağını düşünüyorum.

Oyunun bütün sürümleri destek listesinde InGame, yani basitçe "çalışır ama iyi sistem ister" başlığı altında değerlendirilmiş. Yani Playable değil.

Bu ayarlar ile oyununuz çökmeyecek, maksimum stabilite + maksimum FPS ile oynayabileceksiniz.

Oyunu 5600X + 6700 XT sistemde ortalama 45-75 FPS arası oynuyorum, ancak dediğim gibi stabil çalışıyor. Şahsi fikrim 1600 AF altında bir işlemci ile denemeyin.

2- RPCS3'e oyunu kurmak​

Her zamanki gibi elinizde hangi dosya türü varsa, örneğin PKG dosyası varsa File > Install Package/Raps/Edats yolundan, elinizde eğer DVD sürümü yani dosyalar açık bir şekilde varsa dev_hdd0 > disc içine versiyon kodlu şekilde atıyoruz.

Benim oyunumun versiyon kodu: NPEA00445
Oyunu kurduktan sonra güncellememiz gerekiyor, çünkü RPCS3'de iki tane versiyona uyumlu Patch var. Biri 1.04 diğeri de 1.12 sürümü.

Oyunu güncellemek​

  1. https://github.com/RainbowCookie32/rusty-psn/releases/download/v0.3.0/rusty-psn-egui-windows.zip ilgili program buradan indirilir.
  2. Dosyaları boş bir klasör içine çıkartın.
  3. RPCS3'de GoW Ascension'a sağ tıklayıp, Copy Info > Copy Serial deyin. Bu oyununuzun versiyon kodunu kopyalayacak.
  4. Programı açın ve seri numarasını girdikten sonra Search for Updates butonuna basın.
  5. Ondan sonra da Download All butonuna basarak bütün hepsini indirin ve hepsini completed olana kadar bekleyin.
  6. Daha sonra RPCS3'de File > Install Package/Raps/Edats yolundan bu inmiş olan PKG dosyalarını seçerek(tümünü seçebilirsiniz) yüklemeyi tamamlayın.

3- Oyunun ayarları​

CPU

Ayar​
Değer​
SPU Block Size​
Mega​

GPU

Ayar​
Değer​
Renderer​
Vulkan​
Anti-AliasingDisabled
Enable FSR UpscalingAçık / 90%
Resolution Scale Treshold1x1
Resolution Scale150% (1080P)
Write Color BuffersAçık
VsyncAçık (İsteğe bağlı ayar)

Advanced

Ayar​
Değer​
Driver Wake-Up Delay​
60
VBlank Frequency120 Hz

Şimdi oyuna sağ tıklayın ve Manage Game Patches ayarını seçin.

Şimdi burada iki ayar göreceksiniz, büyük ihtimalle son versiyona güncellediğiniz için 1.12 sürümünün patchi açık gelecek. Burada:

Ayar​
Değer​
MLAA​
Kapalı
Motion BlurKapalı (İsteğe bağlı)

Şimdi oyunumuzu açalım ve compiled işleminin bitmesini bekleyelim.

Oyun açılmazsa kapatıp tekrar açın, bazen yapabiliyor.

3- Sonuç

unknown_2022.11.25-14.45.png

unknown_2022.11.25-15.04.jpg
unknown_2022.11.25-15.06.jpg


Evet kısaca oyun böyle çalışıyor arkadaşlar, forum içinde crash yiyen arkadaşlar çokmuş o yüzden rehber yapma gereği duydum. Açıkçası ağır bir oyun + pek optimize değil üstüne birde RPCS3 üzerinde hiç çalışmamış oyunun. Daha stabil çalışan GoW 1-2-3 için ayrı ayrı rehber de yapacağım.
 
Oyunu başka bir yerden tekrar yükledim ancak yine buradaki ayarlara rağmen crash vermeye devam ediyor. Sebebi ne olabilir veya bir çözümü var mı?
 
Oyunu başka bir yerden tekrar yükledim ancak yine buradaki ayarlara rağmen crash vermeye devam ediyor. Sebebi ne olabilir veya bir çözümü var mı?
Ben oyunu 3-4 saat oynadım ve crash almadım, bu versiyon kaynaklı da olabilir. Size tavsiyem Advanced kısmında Driver Wake-Up değerini 40 yapıp deneyin. Olmazsa 20-50 arası değerleri deneyin, sorun sürücü yanıt vermemesi olabilir.
 
Sorunu çözemedim hala, internetten başka videolar v.s de izledim ama olmuyor. Sistem yetmiyor mu diyeceğim ama en kötü 15 fps bile verse açması gerekir diye düşünüyorum. Cpu Ryzen 5 2500x GPU: Nvidia 2070Super, ya oyun dosyaları ya da ayarlarda çok ince bi ayar gerekiyor başka önerilerin var mı?
 

Geri
Yukarı