İstanbul'a ilk defa gidene tavsiyeler

Tavuk sote

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2016
Mesajlar
117
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, İstanbul'a ilk defa gideceğim günübirlik, merak ettiğim yerler sizde önerebilirsiniz;
Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya...

Yalova'dan gelip yenikapıda ineceğim, gece dönerken ataşehir dudullu terminalinden otobüse binip Bursa'da ineceğim.
Hangi otobüs-metroyu kullanacağım, hangi programı indireyim telefona bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Otobüse binmek için kart lazımdır sanırım bende yok, 1 günde ne kadar gezebilirim o tarihi yarımadayı merak ediyorum.
Fiziki olarak kart gerekmiyor. Telefonunuza uygulama mağazasından İstanbul Kart uygulamasını indirip otobüslerdeki kart okutma yerlerine (üstlerinde kamera var) telefonunuzdaki QR kodu okutarak ödeme yapabiliyorsunuz. Gerçi yanınızda tanıdığınız olursa İstanbul kartı varsa sizin için kart basabilir.
 
Son düzenleme:
Fiziki olarak kart gerekmiyor. Telefonunuza uygulama mağazasından İstanbul Kart uygulamasını indirip otobüslerdeki kart okutma yerlerine (üstlerinde kamera var) telefonunuzdaki QR kodu okutarak ödeme yapabiliyorsunuz. Gerçi yanınızda tanıdığınız olursa İstanbul kartı olan o sizin için kart basabilir.
Tanıdığım yok maalesef tek gideceğim, orada ne yiyebilirim? Trafik çok fazlaysa pek gezemem zaman yetmez doğru mu? Kaybolma ihtimalim nedir :) Boğazda gezmek mümkün mü? Mümkünse kaç saat kaç para? Hangi saatte gezmek daha iyi olur?
 
Otobüse binmek için kart lazımdır sanırım bende yok, 1 günde ne kadar gezebilirim o tarihi yarımadayı merak ediyorum.
Tarihi yarımadaya bir gün yetmez maalesef:( Ben olsam hazır gelmişken Balat'ı görürdüm, oradan Eminönü'ne, sonra Karaköy'e geçerdim ve yürüyerek Galata üzerinden Taksim'e geçerdim. Güzel bir tur olur kesinlikle:) Hatta yürümeyi severim diyorsan Eminönü'nden itibaren yürüyerek Taksim'e gidebilirsin. Deniz boyunca yürümek güzel oluyor bence.

Hatta Karaköy'de vapur iskelesinin üst katında İstanbul Kitapçısı var. Genelde dolu oluyor ama tramvay durağına çok yakın zaten. Eminönü'nden tramvay yolunu takip ederek Karaköy'e gittiğinde bu kitapçıya da çok yakın olmuş oluyorsun. Manzarası çok güzel buranın, mutlaka görmeni öneririm. Hem de o kadar yürümüşken biraz dinlenip çayını, kahveni içebilirsin. Fiyatları da dışarıdaki birçok kafeden daha uygun.

Tanıdığım yok maalesef tek gideceğim, orada ne yiyebilirim? Trafik çok fazlaysa pek gezemem zaman yetmez doğru mu? Kaybolma ihtimalim nedir :) Boğazda gezmek mümkün mü? Mümkünse kaç saat kaç para? Hangi saatte gezmek daha iyi olur?
Kaybolmazsın bence çünkü Google haritaları kullanmayı biliyorsan sorun olmaz. İnsanlara da sorabilirsin:) Boğazda gezmek için Bebek'e gitmeni öneririm. Ama Galataport'a da gidebilirsin Boğazı görmek için. Galataport'ta uzun bir yürüme yolu var, orada yürürken köprüyü görebiliyorsun ve havası çok güzel oranın:)
 
Tarihi yarımadaya bir gün yetmez maalesef:( ben olsam hazır gelmişken Balat'ı görürdüm, oradan eminönü'ne, sonra karaköy'e geçerdim ve yürüyerek galata üzerinden Taksim'e geçerdim. Güzel bir tur olur kesinlikle:) hatta yürümeyi severim diyorsan eminönü'nden itibaren yürüyerek Taksim'e gidebilirsin. Deniz boyunca yürümek güzel oluyor bence.

Hatta karaköy'de vapur iskelesinin üst katında İstanbul kitapçısı var. Genelde dolu oluyor ama tramvay durağına çok yakın zaten. Eminönü'nden tramvay yolunu takip ederek karaköy'e gittiğinde bu kitapçıya da çok yakın olmuş oluyorsun. Manzarası çok güzel buranın, mutlaka görmeni öneririm. Hem de o kadar yürümüşken biraz dinlenip çayını, kahveni içebilirsin. Fiyatları da dışarıdaki birçok kafeden daha uygun.

Kaybolmazsın bence çünkü Google haritaları kullanmayı biliyorsan sorun olmaz. İnsanlara da sorabilirsin:) boğazda gezmek için Bebek'e gitmeni öneririm. Ama Galataport'a da gidebilirsin boğazı görmek için. Galataport'ta uzun bir yürüme yolu var, orada yürürken köprüyü görebiliyorsun ve havası çok güzel oranın:)

Teşekkür ederim güzel anlatmışsınız, ama ben Yalova'dan geleyeceğim yenikapıda ineceğim. Sveti stefan kilisesini düşünüyordum şimdi baktım o balattaymış, balatı geziceğim kesinleşti. Yukarıda piyerloti var orayı merak ediyorum. Yenikapıda ineceğim için ona göre bir rota ayarlamam lazım akşamda alibeyköy cep otogarı, dudullu otogarı (and. Yakası ataşehirdeymiş uzak kalıyor ama) ya da esenler otogarı var (o semt belalıymış gitmeyin diyorlar) dolmabahçe sarayını merak ediyorum, topkapı yerebatan sarnıcı, ayasofya, ama müzekart geçiyor mu bilmiyorum. Beylerbeyi sarayı uzak kalıyor maalesef, düzgün bir rota ayarlayamadım kendime.
Yenikapıda inecek, gece olunca 3 otogardan birine gidecek biri için en iyi rota nedir? Balattaki sveti stefan kilisesini merak ediyorum, sarayları, piyerlotiyi, hepsine zaman yetmeyebilir en iyi rota nasıl olur bilmiyorum?
 

Geri
Yukarı