AKP'li Yusuf Kaplan: "Türkiye’deki 18-25 yaş kuşağının %70'i ülkeyi terk etmek istiyor"

Şu acı gerçeği hatırlatmakta fayda var. Bu toplum bireyselliğe ve özgürlüğe karşıt bir toplum. Sapına kadar muhafazakar ve dinci bir toplum. Bu toplum bu biçimde yönetimi kabul ediyor. Bu şahıslar başta olsun olmasın, bu zihniyetin toplumda baskın olmaktan çıkması uzun yıllar alacaktır.

Emeğinizin karşılığını almak için, bireyselliğin ve özgürlüğün tadına bakmak ve kendinizi tanıyıp keşfetmeniz için bu topraklardan gitmek gerek. Bunun tek çaresi bu.

Gayet normal ve dediğiniz gibi değişmesi uzun yıllar ister. Ama bir eksik var, bunun tek sebebi din değil. Türk toplumu Asya kültüründen beri bireyci değil lidercidir.
 
Kendimi geliştirip ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum kimse emanete sahip çık falan demesin dünyaya 1 kere geliyorum niye kendi hayatımı ülkeyi çöpe dönüştürdüğü halde onu destekleyen çomarlar için heba edeyim ileride çocuklarım rahat yaşasın en azından burada sürünmesinler.
 
O da din kaynaklı değil mi?

Yaşam tarzı ile alakalı bir durumdan kaynaklanıyor. Göçebe yaşam pratikleri gereği, o düzendeki toplumlarda lider elzemdir. Lider olmasa kütlesel hareketlilik çok zor olacaktır. Bunu havyansal iç güdülerde de görmek mümkün. Mesela kurt sürüleri örnek verilebilir, ki Türklerin sembol hayvanı da Bozkurttur.

Şuan yerleşik dünya düzenindeyiz diyebilirsiniz ama okuduğum sosyolojik metinlerde geçmişten gelen yaşam pratiklerinin genlerde etkili olduğunu ve uzun yıllar da korunacağını savunuyorlar.

Bakın mesela Mezopotamya civarında... Göbekli Tepe gibi iklimsel ve coğrafi olarak komün yaşama elverişli toplumlarda liderden ziyade koloni ön plandadır. Liderlerden ziyade, önem atfedilen birden fazla tanrı/tanrıçalar ön plandadır. Toplum ve Tanrılar olarak ayrışırken; Türklerde ise bir liderlik sembolü vardır.

Ki Türkler eski yıllardan beridir tek tanrılı inanç sistemlerini genel anlamda benimsemiştir. Tek tanrılı inanç sistemleri de sanılan aksine efendili sisteme karşıdır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı