Laptop mu masaüstü mü alınmalıdır?

Aslında neden laptop almanızı şu yazım daha iyi anlatıyor:
Tüm sebepleri yazı içinde var.
Ayrıca Cihazlar zamlanıyor alacaksanız benim önerim Laptop alın sonra masaüstü toplayın hem yeni ekran kartları ve işlemciler geliyor eskilerin fiyatları düşer gibime geliyor siz ilk Laptop'ı alın en hızlı zamlanması mümkün olan cihaz o sonra kasa toplayacaksanız toplayın aldığınız laptop ama çok pahalı olmasın sonra kasa toplayabilecek paranız olmalı.
bilemedim hocam şimdi harcadıgım parayı butce olarak ele alırsak ben 25 bine aldım laptopu internette 14 bine i3-12100f rx6700 lu bilgisayar var. yine aynı fiyatlara 3060 lı bilgisayarlarda var işlemcileri çok az daha kotu aldıgım bilgisayardan. böylede olunca şimdi bu kasayı alsam geriye 11 bin tl kalıyor. 14-15 binlerede 3050 ti lı laptoplar bulunuyor onlarda dışarı işleri için fazla fazla yeterli. fakat laptop işi yaza kalırsa fiyatlar konusu ne olur bilnmez ama ben yinede öyle ucurum bi fiyat degisikligi olcagını sanmıyorum. ki belki yazın ihtiyaca göre tekrar laptop icin 20-25 bine cıkabilirim butce olarak sonucta pc taksiti vs olmuyor ozaman.
 
işlemcileri çok az daha kotu
Nasıl i3 ve R5 5600 kötü işlemci derseniz sıkıntı var. 3060-6700 gibi ekran kartları ile her işinizi görür.
fakat laptop işi yaza kalırsa fiyatlar konusu ne olur bilnmez ama ben yinede öyle ucurum bi fiyat degisikligi olcagını sanmıyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz benim 6 ay önce 17.500 TL-18.000 TL'ye Vatan Bilgisayardan aldığım 3050 Tİ,İ7 Laptop Vatan 29974 TL oldu.Bir 6 Ay sonra fiyat farkı kaç lira olur belli olmaz.
 
Nasıl i3 ve R5 5600 kötü işlemci derseniz sıkıntı var. 3060-6700 gibi ekran kartları ile her işinizi görür.

Yanlış düşünüyorsunuz benim 6 ay önce 17.500 TL-18.000 TL'ye Vatan Bilgisayar'dan aldığım 3050 Ti, i7 laptop vatan 29974 TL oldu. Bir 6 ay sonra fiyat farkı kaç lira olur belli olmaz.

İlk olarak i3 ve R5 5600 kotu demedim benim aldıgım laptoptaki islemciye göre azıcık daha kotu dedim. 2. olarak fiyat konusunda ben dusuncemi belirttim yanlış dusunuyorsunuz kelimesi hoş degil. Ayrıca ben tek bir marka veya model uzerinden yorumlamıyorum. Şu an 16 binede 3050 Ti'lı, ekran kartını kolaylıkla besleyebilecek iyi işlemcili laptoplar bulunuyor. Sonuç olarak eger amacınız guzel bir bilgisayar/laptop almaksa dedigim lafın arkasındayım. Bugün X özellikli bilgisayarı alabilecek biri yarında alabilecektir. Amacınız marka bir bilgisayar almak ise o zaman haklı olabilirsiniz. Ben HP Acer Monster ASUS takılmam. Kronik sorunu vs yoksa alırım. 30 bine cıkmıs demişsiniz dedigim gibi tek model uzerinden ilerlemek dogru olmaz diye dusunuyorum. 2 gun once 28 bine 3070'li bir laptop vardı.

yinede yardımlarınız icin tesekkurler. sanırsam iptal edip kasama rtx 3060 ti , r5 5600 takviyesi yapacagım. laptop işini yazın tekrar dusunurum.
 
Anlattıklarınıza göre sizin için taşınabilirlik önemli dolayısıyla laptop bakmanız daha iyi olur. Oyun oynamayı düşünüyorsanız laptop yanlış bir seçim. Evet, gaming laptop alsanız bile yanlış bir seçim olacaktır. Biliyorum linç yiyebilirim fakat hem Technopat'ta hem de diğer forumlarda dizüstü bilgisayarlarda sıcaklık değerleriyle ilgili çok fazla şikayetler var. Peki bu ne anlama geliyor: yüksek sıcaklıklardan dolayı bilgisayarın tanıtımında yazılan o gösterişli, o "vaooov" özellikleri tam anlamıyla kullanamıyorsunuz. Hepsi kağıt üzerinde kalmış oluyor... Sıcaklık, bilgisayarın performansını kısıtlaması anlamına geliyor. Çeşitli ayarlarla sıcaklığı düşürmeye kalksanız bu sefer yine performanstan ödün vermiş oluyorsunuz. Yüzlerce örneği forumda mevcut, aratıp görebilirsiniz. Binlerce lira para bayılıp performans konusunda sıkıntılar olunca bir de buna kronik sorunlar eklenince isyan başlıyor. E peki artıları hiç mi yok? Tabii ki var bunların en başında taşınabilir olması geliyor. Özetle, beklentilerinizi belirledikten sonra sorunuzun cevabını bulacaksınız.
 
Dedikleriniz doğru ama Türkiye'de her gün değişen fiyatlar ile masaüstü bilgisayarınızı alıp taksitler bittiğinde fiyatlardan dolayı ortada kalma gibi bir durum olursa ne olacak? 15 bin ve yaza doğru demişsiniz, istediğiniz programları çalıştıracak bütçenize uygun bir cihaz bulamazsanız sorun olabilir. https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000008SRHQ şu laptopa Temmuz'da bakıyorken 13 bin civarındaydı 4 ayda bu kadar değişmiş. 6 - 7 ayda ne olur orası muamma.
Fiyatlardaki bu değişim doların artmasıyla ve/veya enflasyonla ilgili değil. "tuttuğunu öpme" gibi bir zihniyet var bu çok düşündürücü.. öyle abuk-subuk fiyatlar varki akıl alacak gibi değil. aynı satıcıda fiyat bir gün 10k başka bir gün 14k değişen hiçbirşey yok bu fiyatlardırma dakikalar içinde bile 10k dan 14k ya çıkabilir. ortalama bir insan herhangi bir ürünü %50 daha fazla fiyata alması her zaman mümkün.. ortalma diyorum çünkü zaten çoğu durumda fiyatlara dikkat etmeyen bir insansanız %500 daha pahalı almanızda mümkün. işlemci piyasaya sürüleli 4 yıl olmuş 3kat daha performanslı işlemci 4k 4yıl önce piyasaya sürülmüş işlemci 8k buyur burdan yak, bunun amacının ne olduğunu, neden kaynaklandığını bilmek bunu irdelemek anlamsız önemli olan insanlara bu derece futursuzca zarar vermek istemenin kaynağı nedir onu bilmek lazım.
 
m. 2 gun once 28 bine 3070'li
Hocam nerede vardı bir atma şansınız var mı? 3060'lı ve 3050'li laptop'lar o bütçe bandında satılıyor.
kelimesi hoş degil.
Gittikçe zamlandığını dile getirdim 16 Bine 3050 Tİ laptop göremiyorum 17 Binden 3050 Tİ laptop başlıyor ayrıca Laptop masaüstüne göre her türlü zamlı olcaktır ve Zamlanmaya devam edecektir ama zam oranı çok yüksek ben sadece almanız daha kolay olacağından bahsettim yaza kadar bekleyebilirsiniz ama o zamana kadar olacak zamları da üstüne eklemeniz gerekli olacak ki bu masaüstü zamları ile bir olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı