Forumdaki Monster nefreti haklı mı?

Ben son zamanlarda fiyat konusunda temeli sağlam, kendi AR-GE departmanı olan büyük şirketlerle yarışır fiyatlar koyduklarından ötürü gömüyorum. Şurada 5-10 sene önce iş hanında sıcaklık sorunuyla gelen laptoplara matkapla delik açıyorlardı "soğur şimdi" diyerek.

İlk sayfada bir arkadaş ASUS RTX 3050 yerine Monster RTX 3060 almak demiş de açıkçası uzun süredir böyle bir ortam göremedim. Yeri geliyor Acer gibi markalar bile Monster'dan ucuz seçenekler çıkarıyor.
Rtx 3060 olan yeni laptopları misal 30k civarı aynı fiyatlara msi asus lenova da var zaten bende o kadar bütçem olsa onlara yönelirdim açıkcası ama ikinci ellerde fiyatlarda uçurum var misal monster rtx 3060 lı laptop 2.el de 20 21 bin iken diğer markalar genelde 28 30 bin civarı çok uçuk. Rtx 3050 ti almamak için monster rtx 3060lı tercih ediyorsun bir yerde.
Asus'a kötü denmesi kabul edilemez. Eğer gerçekten paranız var ise ROG serisi alın gerçek kaliteyi görün. Keza MSI da da Titan serisi çok iyidir. Ancak bunların hepsi ek maddi külfet demek. Ve emin olun bu seriler boşuna o kadar pahalı değil, ancak kullanırsanız anlarsınız.
Asusu laptopta hiç beğenmiyorum ne kadar elime geçtiyse hep ısınma sorunu yaşadı problemliydi. Ama asus ekran kartı vardı iyiydi masaüstünde iyi.
 
Son çıkan modellerinde gayet iyileşme var, Clevo kasalar hâlâ yazılımsal anlamda kötü ki bu zaten Clevo'nun yazılımı oluyor zaten. Anakartlari zayıf, soğutmalari zayıf gibi gibi. Tulpar'larda son çıkan modelleri gayet iyi durumda, 11. nesil 20.3, 20.4 20.5 veya 21.7 gibi serileri. Burada kısaca çıkarılması gereken sonuç modelleri karşılaştırmak olur özellikle Monster gibi farklı kasalar alıp logo basan marka için. ASUS'unda Gaming tarafta TUF serisi zayıf mesela bayagidir fakat 2022 modelleri yavaş yavaş düzeldi, ROG serisi gayet iyi siz sorun yaşıyorsunuz diye ASUS markasıda çöp olmuyor. Marka kötüleyen kişiler bir yerde görüp genele vuran araştırmayan kişilerdir genelde böyle tembel bir toplumdada normal zaten. Haklı tarafları vardı bu nefretin ama yavaş yavaş kendini düzelttiği için artık gereksiz bir nefret.
 
Plastik kasa da ele ısı vermiyor daha konforlu oluyor MSI kasalar falan elime ısı veriyordu ısınıyordu hiç sevmem. En iyisi masaüstü üniversitenin bitmesine 6 ay kaldı sonra yerleşik düzene geçeceğim laptop dünyasına veda edip inşallah. 20 bine RTX 3050 Ti sıfır laptop alacağıma RTX 3060 Ti 27 inç monitör dizerim.
 
Burada konu yerli diye daha mı çok gömülüyor o arkadaşlar? Açıklayayım, ben ASUS, MSI, Monster, GameGaraj... Hepsinin laptopunu kullandım. ASUS kendi kendine ısınmaktan kapandı, iade ettim. En rezaletiydi. MSI iyiydi ama kasa çok ısınıyordu, elime ısı geliyordu. Plastik kasa olmayınca böyle oluyor. GameGaraj laptoptan memnundum açıkçası ama ikinci eli kötü, piyasası yok. Monster elimde var. Yazılım, donanım, uyum sıkıntıları var ama elime ASUS, MSI gibi ısı gelmiyor. Daha konforlu plastik bence. Laptop klavyesinde oyun oynamak için daha iyi.

Gördüğüm tüm laptoplarda ısınma ve fan sesi sorunu vardı ama yabancı markalar o kadar eleştiri almıyorken bu forumda Monster düşmanlığı var gibi. Yalnız Monster'lerin ikinci eli kolay satılıyor, tutuluyor ömür boyu bakım falan var diye. Sizce doğru mu düşünüyorum? Herkes tecrübesini yazabilir.
Önemli olan markadan çok cihazın modeli her markanın başarılı ve başarısız modeli olabilir, MSI alıp iade ettim hem yazılımsal desteği berbattı hemde donanımsal sorunları vardı cihazın, 3 ay önce Legion 5 pro aldım ve hayatımda yaşamadığım kadar sorun yaşadım yaşamaya da devam ediyorum, arkadaşımda monster Abra var ve fan sesi dışında bir problemi yok, Legionu sorun yaşamamak için tercih etmiştim herşeyi yaşadım, üst kasa ve anakart değip geldi sonra touchpadi bozuldu o da yapılıp geldi şimdi servisin sürdüğü berbat termal macun yüzünden fanlar boşta bile yüksek devirde çalışıyor, şimdi yurtdışından Honeywell aldım bakalım gelsin görelim sonuçları...(biraz iç dökmesi oldu gibi 😂)
 
Son düzenleme:
Monster'la ile ilgili değil de bir şeyi eklemek istiyorum. Bazı kişiler Slim ince laptoplar ile Gaming kalın laptopları sıcaklık olarak karşılaştırıyor da bu çok yanlış bir şey Slim kasanın normalden çok ısınması normal bir şey.
 

Dostum benim başıma gelmeyen kalmadı şikayet yorumuna eklediğim resimlerle karşılaştır elektronik işi şans işi ancak 6 defa gelmesi!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı