Tazoject dekort böbrek yetmezliğine sebep olur mu?

SIRINDOSCARF

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
8.553
Çözümler
35
Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tazoject dekort böbrek yetmezliğine sebep olur mu?

Babam akciğer kanseri ve sağ bacağı metastaz.

Enfeksiyon geçirdiği için antibiyotik veriyor doktorlar hastanede. Başka ilaçlarda veriyorlar ama en bilindikleri bunlar. Şu an bacakları kocaman şiş bir şekilde ve böbrek yetmezliğinin olduğu söylendi. Bu ilaçlar sebep olmuş olabilir mi?



İlaçların etkilerini buradan bulduk. Fikir danışmak istiyorum sizlere.

Şu an kafası cidden çok bulanmış durumda. Halüsinasyolar görüyor hatta çocuk gibi davranışları var bazen. Ve bacakları ağrıdığı için sürekli olarak bir dönem çok ağır ağrı kesicilere yüklendiker doktorlar. Morfia gibi narkotik ağrı kesicilerden çok fazla verildi. Bunlarda sebep olmuş olabilir mi?

Biliyorum burası tıp forumu değil ama bir şekilde bir yerde anlatıp bilen birisi varsa öğrenmek istiyorum.

Eğer cevap veremezsem konuya yazdıklarınıza yorgunluktan uyuya kalmışımdır muhtemelen.
 
Bu konuda hiçbir bilgim yok. İki ilacında yan etkilerine baktığımız zaman böbrek yetmezliğiyle alakalı bir sonuç çıkmıyor. Ailenizde başka birinde oldu mu böbrek yetmezliği yani genetik olabilir mi sizce? Birde internette şöyle bir bilgi buldum belki işinize yarar ben yazayım.
'Özellikle anti-inflamatuar ağrı kesiciler, bazı antibiyotikler ve contrast maddeler özellikle böbreklere zarar vermektedir.'
 
Allah şifa versin. İsterseniz başka iyi bir hastaneye götürebilirsiniz. Malum, şu anda ülkemizdeki mevcut hastaneler yeterli gelemeyebiliyor.
 
Allah şifa versin. İsterseniz başka iyi bir hastaneye götürebilirsiniz. Malum, şu anda ülkemizdeki mevcut hastaneler yeterli gelemeyebiliyor.

Bursa şehir hastanesinde yatıyor zaten. Şşehirdeki uludağ üniversitesi Hastanesi'nden sonra kurulan en geniş kapsamlı hastane şu anda. Ki yeni hastane zaten.

Bu arada bacaklarında ağrı var diye ağrı kesici veriyorlardı hep. Ama ağrıyı kesmiyordu. Ağrı kesiciyi bıraktık ağrı kesildi. Tabii sonrasında enfeksiyondur bacak şişmeleridir başladı. Zaten yemek yemesi azdı yavaş yavaş toparlıyor yemek yemesini.

Medicanada tedavi görüyordu ama orada da yeterli takibi yapmıyorlardı. Ve özel olduğu için 2 gün hastanede yatmasına 5K istedikleri zamandan beridir şehir hastanesine geçtik.
 

Geri
Yukarı