Korsana karşı mısınız?

Hayır oluyor. Sen binsen de, binmesen de otobüs o güzergahı gidecek. Sen binip para vermezsen şoförün ve yakıtın parasını ödemeden kaçak bir şekilde ulaşım için kullanmış oluyorsun. Bakınca başkalarından aldigiyla açığı kapatıyor hatta kâr ediyor ama sen şoförün hakkını vermedin. Seni taşırken kullandığı yakıtı ödemedin. Şoförün emeğini çaldın.

Benzeri oyunlar ve yazılımlar için geçerli. O yazılımı sana sunan yazılımcı belki başka kullanıcılardan parasını aldı, elektriğini, cihazını ödedi hatta kâr bile etti ama sen onun emeğinin karşılığını ödemeden yazılımını korsan olarak kullandın.

Koca şirketler ben para vermedim diye batacak mı dert ettiğiniz şeye bak gerçek hayattakiyle aynı değil.
 
Her anlamda soruyorum. Sinema, TV, oyun vb. şahsen ben içeriğe ve kişinin durumuna göre değişiyorum. Mesela parası olmayan içeriği korsan tüketebilir ama parası olunca orijinal olarak satın almalı. Mesela ben tüm GTA'ları küçükken korsan oynayıp büyüyünce satın aldım. Bence korsan tüketilmesi gereken içerikte var. Yine GTA üzerinden gidersek son çıkan Definitive Edition gibi. Peki sizce korsan tamamen mi karşı olunmalı yoksa duruma göre değişir mi?

Korsan kullanmıyorum ama karşı da değilim. Başka ülkedeki gençler 3 4 saat çalışma ile bir oyun alırken neden ben 3 4 günlük maaşımı bir tane oyuna yatırayım? İlk önce bu sorunu çözün ondan sonra karşı geleyim.
 
Bu konu neden bu kadar tartışılıyor anlamış değilim biraz irdelense korsana karşı olan sistemin korsana izin verdiğinini çok rahat görebilir. anlaşılması için şöyle örnek verebilirim "bir öğretmen kopya ya karşı fakat delicesine kopya çekilmesini istiyor ve buna izin veriyor" ben bunu "öğretmen kopya çekmemi kesinlikle istiyor" olarak algılarım. eskilerin bir lafı vardır "kadının ne dediğine değil, ne istediğine bakacaksın" aynen buda böyle. ben internette korsan oyun paylaşan siteye vpn siz ulaşabiliyorsam ve bu yüzden kapıma polis dayanmıyorsa. sistem buna bile bile izin veriyordur bunun başka açıklaması yoktur.
 
Bu konu neden bu kadar tartışılıyor anlamış değilim biraz irdelense korsana karşı olan sistemin korsana izin verdiğinini çok rahat görebilir. anlaşılması için şöyle örnek verebilirim "bir öğretmen kopya ya karşı fakat delicesine kopya çekilmesini istiyor ve buna izin veriyor" ben bunu "öğretmen kopya çekmemi kesinlikle istiyor" olarak algılarım. eskilerin bir lafı vardır "kadının ne dediğine değil, ne istediğine bakacaksın" aynen buda böyle. ben internette korsan oyun paylaşan siteye vpn siz ulaşabiliyorsam ve bu yüzden kapıma polis dayanmıyorsa. sistem buna bile bile izin veriyordur bunun başka açıklaması yoktur.
Boşuna çabalama dostum. Bırak böbürlensin kendisi ile insanlar. Herkesin beğenilmeye, ve kendini ayrıcalıklı hissetmeye gereksinimi vardır insan doğasında. Lakin böyle korsan oyun kullananları baz alarak kendini orjinal sananların psikolojisi çok komik gerçekten. Bir de milyar dolar sahibi şirket sahipleri için "emekçi" diye nitelendirmeleri yok mu. Bunu şey gibi. Büyük bir fabrika sahibi var ortada ve savundukları şey bu fabrikanın sahibi. Gerçekten emekten bahseden birisi gider işçileri savunur. Hangi işçinin fabrikası ya da milyar dolar firmaları var. Varsa o emekçi değil, patrondur. Patronlar için "emekçi" terimi kullanmak ne tuhaf :D Emek ile hiçbir alakaları yok. Direkt kapitalizm denilen sistemi pekiştiren büyük baş insanlardır. Örnek CS:GO oyunu. Ben bile orjinal kullanıyorum. Para veriyorum değil mi bu emekçi patronlara ? Benim gibi milyon tane kullanıcı para verip oyunu satın alıyor. Emek bunun neresinde ? Bütün gün hileciler ile birlikte oyun oynamak mı. Bundan 15 sene önce CS 1.5 de bile normal bir yazılımcı kendi sunucularına girdiğin zaman CFG denilen oyunun yapılandırma dosyasını default duruma dönüştüren script yapmıştı. Koskoca Valve hile kullanan birisine mi engel olamayacak ? Neden olsun bu emekçi firma sahipleri. Orjinal insanları alıştırmış bu duruma. FACEIT platform'unda daha en son geçen multiaccount kullanan birisi için ticket attım. 1 gün sonra perma ban attılar. Yahu lanet olası FACEIT Anti-Cheat programı zaten bunu tespit eden bir yapay zekaya sahip, ama neden banlasın otomatik olarak, yoksa platorm'unda oyun oynayan kullanıcı kalmaz, ne de olsa o oyuncuların %80 multiaccount oyuncuları :p Hadi bye.
 
Size çok garip gelebilir ama ben hem korsan kullanmıyorum ve hem de sonuna kadar karşıyım.

İzlediğin animeler bile korsan kanka :D

Anti cheatin adı üstünde hileleri engeller.

Boşuna çabalama dostum. Bırak böbürlensin kendisi ile insanlar. Herkesin beğenilmeye, ve kendini ayrıcalıklı hissetmeye gereksinimi vardır insan doğasında. Lakin böyle korsan oyun kullananları baz alarak kendini orijinal sananların psikolojisi çok komik gerçekten. Bir de milyar dolar sahibi şirket sahipleri için "emekçi" diye nitelendirmeleri yok mu? Bunu şey gibi. Büyük bir fabrika sahibi var ortada ve savundukları şey bu fabrikanın sahibi. Gerçekten emekten bahseden birisi gider işçileri savunur. Hangi işçinin fabrikası ya da milyar dolar firmaları var. Varsa o emekçi değil, patrondur. Patronlar için "emekçi" terimi kullanmak ne tuhaf :D emek ile hiçbir alakaları yok. Direkt kapitalizm denilen sistemi pekiştiren büyük baş insanlardır. Örnek CS:GO oyunu. Ben bile orijinal kullanıyorum. Para veriyorum değil mi bu emekçi patronlara? Benim gibi milyon tane kullanıcı para verip oyunu satın alıyor. Emek bunun neresinde? Bütün gün hileciler ile birlikte oyun oynamak mı? Bundan 15 sene önce CS 1.5 de bile normal bir yazılımcı kendi sunucularına girdiğin zaman CFG denilen oyunun yapılandırma dosyasını default duruma dönüştüren script yapmıştı. Koskoca Valve hile kullanan birisine mi engel olamayacak? Neden olsun bu emekçi firma sahipleri. Orijinal insanları alıştırmış bu duruma. FACEIT Platform'unda daha en son geçen multiaccount kullanan birisi için ticket attım. 1 gün sonra perma ban attılar. Yahu lanet olası FACEIT anti-cheat programı zaten bunu tespit eden bir yapay zekaya sahip, ama neden banlasın otomatik olarak, yoksa Platorm'unda oyun oynayan kullanıcı kalmaz, ne de olsa o oyuncuların %80 multiaccount oyuncuları :p hadi bye.
 
İmkanım varsa alıyorum imkanım yoksa korsan kullanmıyordum fakat en son ki oyun fiyatlarından sonra ve Steam kuru güncellemesinden dolayı korsan kullanmayı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı