5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun!

1950 ye kadar tek parti vardı neyin hakkı bu?
Maalesef bilmemezliğin, cahilliğinde bir sınırı var.

Zaten tek partili dönem üzerinden algı yaratmaya çalışarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeye getirmiş olduğu özgürlükleri çarpıtmaya çalışmak ancak bu kafa yapısı ile mümkün olabilirdi.

Mustafa Kemal Atatürk, vefat edene kadar tek partili döneminde sonlanabilmesi için büyük bir çaba göstermiş hatta yeni partiler kurulabilmesi için çalışmıştı fakat yeni kurulan bir ülkede o dönemin şartları ve halkı bu çabaya karşılık veremedi.

Tek partili dönemde Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, çok partili demokrasiye geçiş için CHP'ye karşı muhalefet partilerinin kurulmasını istedi;[3] 1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkası(SCF) kuruldu ancak kurucusu tarafından lağvedildi.[4] Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası(TCF) 1924'te Kâzım Karabekir tarafından kuruldu, ancak üyelerinin 1925'te Şeyh Said İsyanı'na karışmasından sonra yasaklandı. Atatürk'ün cumhurbaşkanlığı süresince kendi kendini yaygınlaştıran çok partili bir sistem kurma çabalarına rağmen,[3] bu yalnızca 1938'deki ölümünden sonra gerçekleşebildi.
 
Tüm kadınların kadın hakları günü kutlu olsun. Atamın yaptıklarına rağmen ne yazık ki hala daha ülkemizin bazı bölgelerinde yoğun bir erkek/kadın ayrımcılığı var, bu ayrımcılıkların çözümü de Atatürk ilke ve inkılaplarını takip etmekten geçiyor. Umarım bir gün eşit ve ilerici bir Türk toplumu görebiliriz.
 
@495477 @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE Eşit ücret hakkı için eylem yapan İngiliz kadınlar, pankartlardan birinde, Are British women worth less than Turkish women? İngiliz kadınları, Türk kadınlarından daha mı değersiz? Yazısı gözden kaçmıyor. :)

Bizi çöl Araplarının ümmeti olmaktan kurtarıp, bir Millet yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz. Huzur içinde yat ATAM.

ss 1.png
 
Mustafa Kemal Atatürk herkese ve özellikle de kadınlara birçok hak tanıdı. Kadınlara gereken değeri gösterdi ve kadınlarla erkekleri eşit saydı ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün bu yaptıklarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyen ve saygı duymayan kadınlar da görüyoruz. İyilik yap, denize at diye boşa dememişler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı