Türkiye, ordu gücü dünya sıralamasında 11. sırada

Katılım
19 Temmuz 2017
Mesajlar
4.772
Makaleler
9
Çözümler
10
Yer
Detroit

ABD merkezli Global Firepower isimli site, dünya çapında en güçlü ordular 2023 sıralamasını açıkladı. Türkiye bu listede 11. sıraya yerleşerek Ukrayna, Almanya, Kuzey Kore gibi ülkeleri geride bıraktı. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?
 
Yıllardır 8-11 aralığında hesaplanıyor zaten. Bu kağıt üstünde bir hesaplama. Keza bir asker çocuğum, uygulamalı ölçüm yapıldığı kurgusal bir zemin düşünürsen Türkiye hem Pakistan'ın hem Japonya'nın önünde olacaktır. Keza Rus askerleri de daha düşük puan alacak, Amerika-Çin-İngiltere 3lüsü zirveye oturacaktır.
 

ABD merkezli global firepower isimli site, dünya çapında en güçlü ordular 2023 sıralamasını açıkladı. Türkiye bu listede 11. sıraya yerleşerek Ukrayna, Almanya, Kuzey Kore gibi ülkeleri geride bıraktı. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?

Hocam Çin yanlış olabilir. Hep aynı kişileri sayıyorlar (!)
Daha iyi olmaliydik.
 
Türkiye'nin ordu gücü taşıma suyla değirmen döndürmekten başka bir şey değil. Bir savaşta önemli olan üretim kapasitesidir. O da Türkiye'de yok maalesef. Misal tank üreten kaç fabrika var? Savunma sanayini takip edenler bilir Türkiye'nin özellikle deniz kuvvetleri konusundaki bir çok yerli projesi bütçe sıkıntısı yüzünden olması gerekenden yavaş ilerliyor. Misal TCG Anadolu hala bitmedi, kardeş gemi TCG Trakya iptal edildi. İstif gemi projesi çoktan bitmesi gerekirken 5. geminin ihalesi daha yeni yapıldı, Altay tankı hala ortada yok vs vs. Hava gücünde Yunanistan'ın gerisinde kalıyor olmamıza değinmiyorum bile.
Ama bu tür şeyler iha siha haberlerine bakıp mastürbasyon yapan ergen tayfanın işine gelmeyen şeyler tabi. Yunanistan dibimizdeki adaları bir bir aldı ses edemedik. Ordu gücü asker sayısı tank sayısı vs değildir.
Ukrayna AB ve ABD'den gelen yardımlar olmasa Rusya'ya direnebilir miydi 1 yıldır? Direnemezdi çünkü üretim kapasitesi yok. Aynı şey maalesef bizim içinde geçerli.
 

Geri
Yukarı