To the Moon beni ağlatan tek oyun.
Oyuna daha başlamadım ama şimdiden Arthur Morgan spoilerını yedim. Ama sorun değil bu kadar efsane bir oyunsa bir spoiler sıkıntı olmaz değil mi?
Bu arada oynayıp da sonunda ağladığım oyun; Max Payne 2.
Hayır hocam daha önceden hiçbir Red Dead oyununu oynamadım.Tekrardan iyi oyunlar dilerim. Red Dead serisinin ilk iki oyununu oynadınız mı?
Eğer imkan olursa bence sonradan RDR1’i de bitirin. RDR2’nin gayet güzel bir devam oyunudur.Hayır hocam daha önceden hiçbir Red Dead oyununu oynamadım.
dying light 1Konuya başlamadan belirtmek isterim ki benim oyun tarihinde en sevdiğim ilk üç oyun aşağıdaki şekildedir:
1. Mafia 2
2. Assasin’s Creed Unity
3. Red Dead Redemption 2
Bu oyunlardan Mafia 2 ve AC Unity’yi 4 defa, RDR 2’yi ise bir defa (Bir kez bitirdim şimdi bir daha bitiriyorum epilog kısmındayım bitmek üzere) bitirdim. Belki şaşırabilirsiniz “Tamam Mafia 2 ve AC Unity güzel oyunlarda 4 defa bitirmek nedir kardeşim?” diye. Aslında ben de bilmiyorum fakat bu konu hakkında düşünürken bir kanıya vardım.
En iyi ilk üç oyun listemdeki üç oyun da üzücü bir sona sahip. Mafia 2 Joe’nin ölümü ile (tamam ölmüyor olabilir ama bize anlatılan bu), AC Unity Elise’in ölümüyle ve RDR2’de Arthur’un ölümüyle sonlanıyor. Şimdi biraz düşünürsek bu üç oyunda oyuncular tarafından sevilen oyunlar. Tamam, belki AC Unity her oyuncu tarafından sevilmez ama yine de dönemine göre güzel bir oyun olarak görülür. Mafia 2 biraz eski olabilir ama çoğu Türk oyuncuda yeri ayrıdır. RDR2 ise zaten çoğu Türk oyuncunun sevdiği bir oyundur.
Peki ben başta ne demiştim? “Bu üç oyun da üzücü bir sona sahip.” Peki bu üç oyunu biz Türkler seviyor muyuz? Seviyoruz. Peki bu üç oyun böyle üzücü sonlara sahip olmasalardı bizim kalbimizde böyle yer edinirler miydi? Pek sanmam. Yani bana göre üzücü oyunlar biz oyuncularda daha fazla seviliyor ve yer ediniyor.
Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler dilerim.
Fırsat bulduğum ilk takdirde oynayacağım oyunlardan birisi. Sanırım şu an spoiler yedim. Ana karaktere bir şey oluyordu, değil mi?dying light 1![]()
Hocam şimdi anlamadım RDR1 mi önceki zamanda geçiyor yoksa RDR2 mi?Eğer imkan olursa bence sonradan RDR1’i de bitirin. RDR2’nin gayet güzel bir devam oyunudur.
Hayır. Sonu üzücü de değil aslında mutlu bitiyor ama arkadaş DLC'den bahsetmiş olabilir.Fırsat bulduğum ilk takdirde oynayacağım oyunlardan birisi. Sanırım şu an spoiler yedim. Ana karaktere bir şey oluyordu, değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.