Amazon'la yaşamış olduğum durum

HeilTurk

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2019
Mesajlar
59
Merhaba arkadaşlar, Amazon'dan 6800XT almıştım. Kart WattMan ve crash hatalarıyla dolu, sıkıntılı bir karttı ve değişime gönderdim. Hiç kur değişikliği falan olmadan kartın fiyatı birdenbire 13 binden 20 binlere çıktı. Değişim yapılmadı, stok yok dendi, para iadesi yapıldı ve 1 gün sonra kartı stoğa açtılar. Ben de 14.299'a 3070 aldım. 8 GB olması ve performansı tatmin etmedi. Üstelik yeni kart olmasına rağmen direkt fanlar %70'in üstünde çalışmasına rağmen 70-75 derecenin üstünde çalışıyordu, çok rahatsız etti ve aynı hafta içinde 6800'ü 12 bin TL'ye koyduklarını fark ettim. 3070'i de iadeye yolladım, 6800'ü alayım dedim. Yine hiçbir sebep yokken kart birdenbire 16-17 bin bandına çıktı. Bu durumu canlı sohbette tepkimi dile getirdim ama hiçbir sonuç alamadım. Artık ülkemizdeki bu rahatlığa ve açıkça soyguna bir protesto yapmamız gerekmiyor mu sizce de? Bu kadar sinirlenen tek ben miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen ben okurken sen de sorun olduğunu düşündüm bi kere kartı alırken performans araştırması yapar sana yeterli olup olmadığına kara veririsin "Ben de 14.299'a 3070 aldım. 8 GB olması ve performansı tatmin etmedi." demek saçma geldi bana. Kartta teknik bir sorun var ise Amazon her türlü iadeyi yapar stok konusunda da Amazon gibi bir firmanın 300-500 dolar için öyle alavere dalavere yapacağını sanmıyorum stokta yoksa yoktur. Yüksek ihtimal başka satıcıdıdan aldınız.
 
Amazon hesabın banlanabilir bu arada böyle gidersen. :) Amazon fiyatlarını diğer sitelere göre belirliyor. En düşüğün bir tık altı fiyat giriyor. En düşük fiyat bittiğinde bir önceki düşük fiyata göre fiyat endeksi alıyor.
 
Wattman kartta teknik sorun olduğu anlamına gelmiyor öncelikle, Amdnin yazılımsal bir problemi. Hatayı neden aldığınızı bilmiyoruz, belki çözüme kavuşturulabilirdi. 6800xt yerine 3070 almanız tabiki de performans olarak tatmin etmeyecekti. Keşke konu açıp çözüm arasaydınız, yardımcı olunurdu. Fiyatlara gelince, bu konuda serbest piyasa olduğu sürece yapılacak birşey yok, benim 2 ay önce 6.500 tlye aldığım monitör 2 ay sonra 11 bin tlye satışa sunuldu, stok bitti. Ürünü takibe aldım bir hafta sonra stok geldi 10 adet olarak ve fiyat 8. 500 TL oldu. Stok 10 dan 2 ye inince fiyatı busefer 9. 500 TL yaptılar. Yani burda fırsatçılık söz konusu, Amazon aracı firma mağaza fiyatı güncelleyip daha pahalıdan satmaya başlayınca Amazon aradaki farkı kendi cebinden verecek değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı