Üniversite için MacBook geçilmeli mi?

Arkadaşlar hepinize merhaba. Şimdi benim sorunum şu: Elimde Monster Tulpar T7 v19.3.1 var. Bu sene üniversiteye gideceğim. Ama MacBook kullanmak gibi bir düşüncem var. Oyun oynamanın dışına çıkmak istiyorum. Oyunda oynamıyorum zaten uzun zamandır. Edebiyat, sanat ile uğraşıyorum. Şu anki bilgisayarım ağır ve taşıması zor. Bir yerde otururken kolaylık sağlar durumu da devreye giriyor, MacBook'a yönelmek için tabii. Elimde ki bilgisayarı satıp MacBook'a yönelsem yanlış mı olur sizce? Belki benden farklı düşünüyorsunuzdur. Sizlere sormak istedim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Hafif ve taşınabilir bir laptopa kavuşmak istiyorsanız MacBook'a yönelmek çok mantıklı olacaktır. Bende üniversitede Monster'ın ağırlığına dayanamayıp MacBook Air'e geçtim ve çok memnunum.
 
256 GB'lık SSD 512'lik ve diğerlerinin tamı tamına yarı hızında. Bana kalırsa 2023 yılında 8GB RAM'li bilgisayar alınmaz. Ayrıca GPU'ların ayrılmış belleği yok bilgisayar belleği paylaşılıyor. Yani 512GB SSD 16GB RAM'li alın uzun ömürlü olsun.
 
Ben 256 + 50GB iCloud kullanıyorum. iCloud'un yarısı boş, Mac'te 130GB boş yer var. Oyun yok bir şey yok, videolar ve yüksek boyutlu pdf ler doğru iCloud'a zaten.
O zaman M2 Çipli Macbook Air standart versiyon alayım ben. Depolamada sorun yaşatmaz dediğinize göre.
 
Programlama veya render ile uğraşmayacaksanız MacBook almanız gereksiz olur MacBook işlemcisi ve güvenliği için alınan bir laptop onun dışında pek bir özellik katmıyor.
 
O zaman M2 Çipli Macbook Air standart versiyon alayım ben. Depolamada sorun yaşatmaz dediğinize göre.

Evet bütçeniz varsa 512'lik alabilirsiniz arkadaşın dediği gibi 256'lık tam yarı yarıya olmasa da daha yavaş ama kullandığım sürede asla tüh keşke 512 ilk alsaydım bu ne yavaşlık demedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı