KONDA Anketine göre Kılıçdaroğlu ilk turda %60'la kazanıyor iddiası

Yanlış hatırlamıyorsam ve gerçekse. ABD'de FDR 1.veya 2.seçim zamanı anket firmasının biri FDR'nin kazanma ihtimalini bile vermemiş. Sonucunda FDR kazanınca o firma kapanmış. Tut ki %57 alamadi. O zaman bu anket firması özür diler mi yoksa yine milleti keklemeye devam eder mi?
KONDA herhangi bir anket yayınlamadı. 11 Mayıs'tan önce de yayınlamayacak.

Bu haberin konusu kulislerdeki fısıltılardan ibaret. Fısıltılar ise yazıdan anlaşıldığı kadarıyla İyi Parti'lilerden yayılmaya başlamış. Onlar güya abonesi olduğu KONDA'dan aldığı raporları CHP'lilerle paylaşmış.
Murat Yetkin bu duyumlar hakkında bilgi almak için KONDA'dan Bekir Ağırdır'ı arayıp doğrulatmak istemiş. Ama o da "bu konuda doğrulama ya da yanlışlama yapamam" demiş.
Bir yandan da "Erdoğan karşısında geniş mutabakatlı muhalefetin ortak adayının %60 oy potansiyeli var" demiş. Burada isim yok, anlaşıldığı kadarıyla HDP'nin de destek vermesi durumunda bu orana ulaşılacağı şeklinde Murat Yetkin yorumlamış.
Murat Yetkin, anket sonuçlarından çıkardığı duruma göre Meclis seçimleri için oyları şu şekilde tahmin ediyor:
Millet İttifakı (Altılı Masa) %45
Cumhur İttifakı %40
HDP %12
Diğer partiler %3.
"Bu dağılıma göre CB seçimlerinde tüm muhalefet ortak adaya destek verdiğinde %60 oyla seçilir" şeklinde yorumluyor.
 
Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmazsa isimden bağımsız olarak Millet İttifakı'nın adayı ilk turda kazanır. Bu çok da şaşılacak bir durum değil.
Tüm muhalefetin bunu sağlaması lazım. Çünkü 14 Mayıs'ta Meclis belli olduğu halde CB belli olmazsa RTE, 28 Mayıs'a kadar görevine devam edecek. O durumda neler yapabileceğini kestirmek güç.
Millet İttifakı'nın aklını başına toplayıp herkesten oy alabilecek aday gösterip ilk turda iki seçimi de kazanması lazım.
ZP'li gençlerin ve bazı trollerin Kılıçdaroğlu aleyhine kampanya yürütmeleri normal. Ama İyi Parti'den de varsa yaptıkları saçma hareketlerle RTE'nin değirmenine şu taşıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı