940MX ekran kartı sürücüsünü güncelleyince laptop kapanıyor

ahtbkrkv53

Decapat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8
SSD veya HDD modeli
SanDisk X600 M.2 2280 SATA 128GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 940MX
İşlemci
i5 7200u
Ekran kartımın driverini yüklemeye çalışınca laptop kendi kendine kapanıyor. Her yoldan denedim. Önce 4-5 saniyelik donuyor, ardından kapanıyor. İlk başta Windows'un kendi kurduğu driveri denedim, kapandı. Daha sonra kendim manuel olarak kurmayı denedim, yani NVIDIA'nın kendi sitesinden indirdim, kapandı. GeForce Experience indirip oradan kurayım dedim, aygıt algılanmadı tarzı bir hata verdi. En sonunda bir arkadaşımın tavsiyesiyle Driver Booster kullanıp deneyeyim dedim, gene kapandı. Bu yaşadıklarımı laptopa SSD taktıktan sonra yaşamaya başladım. HDD kullanırken bir sorun yoktu, SSD kullanmaya başlayınca bu sorun ortaya çıktı. Aygıt yöneticisinde de "diğer aygıtlar" kısmında gözüküyor, oradan güncellemeye çalışınca gene kapanıyor. Hatta bir ara loopa girdi. Sanırsam driveri yüklemiştim, bu yüzden de Casper yazısı geldiği an bilgisayar kapanıyordu. Format atmak zorunda kaldım. Ne yapmam lazım?

1675494883371.png


1675494896241.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bilinmeyene düşen aygıtları araştırır mısınız ve HDD kullanırken bunlar var mıydı?
 
Intel ekran kartı güncel mi?
 
Evet, şu an güncel. Güncelledikten sonra sistem geri yüklemesi oluşturup NVIDIA ekran kartımı güncellemeyi denedim, gene çöktü.

Elinizde HDD varsa takıp öyle dener misiniz?
 
Maalesef, şu anda HDD takabilmem mümkün değil. Çünkü HDD'nin soketi bozuldu, bu yüzden SSD'ye geçtim. SSD'ye geçtikten sonra da böyle sorunlar yaşamaya başladım.

Başka şeylere de zarar vermişsin o zaman.
 
Nasıl vereyim ki? SSD'yi bilgisayarcıda taktırdım, kendim takmadım.

Başka bir bilgisayarcıya götür ne diyecek belki SATA portunu bozdu bilgisayarcı diye öyle düşünme dolandırıcı milletimiz.
 

Geri
Yukarı