Laptop İçin Sıvı Termal Macun Mantıklı mıdır?

Sıvı metal yerine yüksek termal iletim değerine sahip normal macunları tercih edebilirsiniz. 8-10 arası her termal macun işinizi gayet iyi görecektir. Fiyatları da 1gr. için 150 TL civarından başlamakta. Ayrıca fanları ve soğutma peteklerini de temizlemeyi unutmayın.
 
PC'yi genelde gömülü programlama 3D modelleme veya AutoCAD üzerinden proje çizerken kullanıyorum evet bu sistem iş için iyi bir seçim değil ama gençlik hayali ile oyun oynarız diye aldım. Isınmasından aşırı sıkıldım çok farklı yöntemler denedim ama performanstan kısmadan doğru soğutmayı bir türlü keşfedemiyorum açıkçası. MasterGel'den daha iyi bir termal macun var mı ısı iletkenliği açısından baktığımda çok bir fark göremiyorum

Sorunumun bu olmadığına eminim.

Termal macunlar evet ısınma sorununu çözebilir ama laptoplarda tüm birimler tek bir anakartta birleştirilir. Bu nedenle termal macun sürerken çok dikkatli davranmanız lazım ve sürdükten sonra bilgisayar kapağını kapatmak için bekleyin. Termal macunlar kuramadıysa akar ve diğer parçalara hasar verirler. Ayrıca laptop soğutucuları var. Tekenosada bir tane soğutma gördüm -5 derecede soğutuyordu yani panelde öyle yazıyordu onlara da bakman tavsiye ederim
 
Ekstra olarak soğutma fanı kullanıyorum termal macunu doğru sürdüğüme eminim herhangi bir toz olmadığına da eminim undervolt gibi uygulamalarla peek sıcaklıklarını düşürebiliyorum ama performans ve compile süreleri çok değişiyor ve benim için zaman önemli bilgisayarı kenara koyup başka bir PC almak istemiyorum şu anda MasterGel'den başka ne kullanabilirim?

Bunu ilk defa duydum
 
Son düzenleme:
Thermal Take TG-60 aldım sıvı metal deneyeceğim biraz izolasyon konusunda sıkıntı çekeceğim gibi ama gelişmeleri paylaşacağı Linus Tech Tips güzel bir tutorial yapmış. Denemekten zarar gelmez gibi


Vatanın daha güvenilir bir mağaza olduğunu düşünüyorum. Vizkositesi biraz daha yüksek sızıntı yapma ihtimalini daha az buldum Thermal Grizzly'e göre. Kapton bant ve sprey vernik ile izolasyon sağlayacağım.
 
Uygulaması çok hassas, sıvı metal işlemci yüzeyi dışına çıkarsa anında kısa devreye sebep olur ve temizlemesi de çok zor. Pozitif özelliği ise sıvı metalin, termal macun gibi bir ömrünün olmaması.
 
Teşekkür ederim çok dikkatli ve bataryayı ayırarak deneyeceğim.
Kendim tecrübe ettiğim için söylüyorum, işlemci etrafını saracak bir şey kullanmanda fayda var, ince bir bez ile etrafını örtmende sakınca yoktur. Aksi taktirde sıvı metal formundan dolayı hemen akıp gidebiliyor, termal macun gibi sürdüğün yerde kalmıyor.

Ben hiç laptopta toz filtresi duymadım hocam olan var mıymış?
Bazı soğutma bloklarında oluyor diye biliyorum.
 

Geri
Yukarı