GT301 sıvı soğutma önerisi

Ben bugün uzun uğraşlar sonucu kurulumu gerçekleştirdim uğramamın sebebi radyatörü üste yerleştirmesi RAM'den dolayı sıkıntı oldu RAM'ın üstünü biraz taşlayım yerleştirdim tek sıkıntım kasa fanları ile birlikte yanmıyor gelen ürün 4 pin bendeki LED'lerin kurulu olduğu çoklayıcı 3 pin. Soğutucunun ışıklarını 3 pin olana taktığımda sadece işlemci üzerindekinin ışığı yanıyor. Anakartım ASUS Prime B660M-K 12v 4pin rgp girişi olan sokete taktım bu sefer soğutucunun fan ve işlemci kısmı kafasına göre rengarenk yanıyor kasa ile uyumlu hale getiremedim. Onun dışında diyeceğim ilk taktığımda hep Full güç çalışıyordu bu da bence boşuna sarfiyat ve yıpranma BIOS üzerinden otomatik konuma aldım şu anlık gayet sakin ve mantıklı çalışıyor.
Hangi sıvı soğutmayı taktınız? Ram modeliniz nedir? Ramleri taşladığınızı yazmışsınız. Bu demek oluyor ki ramlere değiyordu. Sizi bayağı uğraştırmış ama yine de monte edebilmişsiniz. Son olarakta bir resimle taçlandıralım atabilirseniz :)
 
Hangi sıvı soğutmayı taktığım yorumlarda mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • 6d4ddb7c-31dc-4caa-a227-fb446927e1b4.jpg
    6d4ddb7c-31dc-4caa-a227-fb446927e1b4.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 67
Selam herkese bende de GT301 kasası var.
Anakart: Z690-P D4.
RAM: XPG Spectrix D41

Amazon'dan 1800 TL civarında Cooler Master Masterliquid ML240l RGB V2 alabilirim. Sığma durumu nedir ayrıca RGB yazıyor. Armoury Crate ile senkronize RAM ve ASUS ROG GPU kullanabilir miyim? Rbgler bildiğim ARGB'ler gibi Rainbow yapamıyorlar. Ben ise Rainbow modunda kullanıyorum şu an. Bunlar hakkında bilgi verekcek arkadaşlara teşekkür ederim. @RecepBoluk
 
Denk geldin mi bilmiyorum ama ben detaylı olarak nasıl üste takmayı başardığımı anlatmıştım.


Şu anda kullandığım soğutucu çok idel olacaktır senin için de. Sistem bileşenlerimiz de hemen hemen aynı. Eğer RAM'lerin yukarıya çok taşan bir yapıda değilse sen de milimetrik olarak kurtarabilirsin belki durumu.


Hocam üste taktım MSI MAG CoreLiquid 240mm V2 şey soracaktım üstteki kasanın toz filtresini kaldırdınızmı oradan çok sıcak oluyor da
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı