Türk Telekom ev interneti gün içerisinde hız düşüyor

OnurDoğan63_19

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2021
Mesajlar
1.158
Makaleler
3
Çözümler
7
Canlar merhaba. İnternetim gün içinde takılıyor. (ben buna takılma diyorum, belki başka adı vardır) 32 Mbit paketim var ve hız testi yaptığımda bu hızı alıyorum, günlük kullanımda da problem yaşamıyorum zaten, takır takır gidiyor. Ama bazen hız 500 KB'a kadar düşüyor. Böyle olduğunda modemin fişini çekip takınca sorun düzeliyor. Gün içerisinde 1 defa yapmam gerekiyor bunu. Bu takılma nedir, çözümü var mıdır? Şanlıurfa'daki evimde de Türk Telekom kullanıyorum, modemim Huawei DG8045. Çorum'daki evimde de Türk Telekom kullanıyorum, orada modem farklı. 2 yerde de bu sorunla karşılaştım ben. Ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz nasıl bir çözüm ürettiniz ?
Birkaç kez modemi resetlemeyi denedim. İşe yaradı sayılır fakat sonrasında farkettim ki 5GHz ağına bağlıyken ilginç bir şekilde internet sürekli kesiliyor.

Şu an 2.4GHz bandına bağlıyım ve artık çok az kesilme sorunu yaşıyorum belki sizde de işe yarar. İyi forumlar dilerim.
 
Birkaç kez modemi resetlemeyi denedim. İşe yaradı sayılır fakat sonrasında fark ettim ki 5GHz ağına bağlıyken ilginç bir şekilde internet sürekli kesiliyor.

Şu an 2.4GHz bandına bağlıyım ve artık çok az kesilme sorunu yaşıyorum belki sizde de işe yarar. İyi sosyaller dilerim.

Bu 5 GHz'den 2.4 GHz'ye alma işlemini arayıp mı yaptırdınız, nasıl yaptınız? Neye bağlı olduğumuzu görebiliyor muyuz?
 
Hocam modem ayarlarından yapabilirsiniz; 192.168.1.1 adresinden şifre bilgilerinizi girerek, ya da internetten ufak bir araştırma yaparak bulabilirsiniz.

Araştırdım ama bulamadım. Şöyle bir menü var.
 

Dosya Ekleri

  • GHz.PNG
    GHz.PNG
    52,8 KB · Görüntüleme: 17

Geri
Yukarı