Günümüz oyunları için kaç GB RAM tercih edilmelidir?

Niye girsin? 16 GB çok yüksek miktar zaten. Yani Ram'den ötürü darboğaz olmaz ve böylelikle ani FPS düşüleri/dropları olmaz.
Hogwart legacy de çok drop oluyordu 16 gb vs 32 gb versiyonunu izledim %1 gibi değerlerde 25 fps den 33 e çıkıyordu. Kanser etmişti oyun.
 
Selam 1080p için sizce 16 GB RAM yeterli mi? Yeni nesil oyunlar için soruyorum Last of Us, hogwart legacy, re 4 remake, forspoken gibi bu sene çıkan oyunlar absürt sistemler istiyor. 32'ye yükseltip masraf yapmaya değer mi? RX 6600 XT ekran kartına sahibim.
Hocam günümüzde çıkan çoğu oyunun nedense optimizasyonu berbat olduğu için o kadar fazla sistem istiyor. Normal şartlarda 16 GB RAM bi' 4-5 sene daha götürür muhtemelen. O yüzden yeni çıkan oyunları biraz bekleyip oynayabilirsiniz. Eğer beklemeyeceğim diyorsanız 32 yapın.
 
Hogwart legacy de çok drop oluyordu 16 GB vs 32 GB versiyonunu izledim %1 gibi değerlerde 25 FPS'den 33'e çıkıyordu. Kanser etmişti oyun.

Onunla alakalı bir durum değil ki, ekran kartı VRAM'i yüzünden o. En az 8 lazım 3070 falan da drop yiyor o oyunda.

Hocam günümüzde çıkan çoğu oyunun nedense optimizasyonu berbat olduğu için o kadar fazla sistem istiyor. Normal şartlarda 16 GB RAM bi' 4-5 sene daha götürür muhtemelen.

Neye göre 4 5? 16 GB RAM zaten senelerdir dayanıyor 5 sene daha dayanmasının imkanı yok.
 
Hogwart legacy de çok drop oluyordu 16 gb vs 32 gb versiyonunu izledim %1 gibi değerlerde 25 fps den 33 e çıkıyordu. Kanser etmişti oyun.
Tek Ram'den ötürü drop olmaz ama. SSD'si sorunlu veya HDD üzerinden oynarsa, ekran kartı ısınırsa, cpu - gpu darboğazı olursa, ekran kartının Vram'i azsa, arka palnda çok işlem olursa yada işletim sisteminin yüzünden de fps drop olur.

Mesela Windows 11'de de FPS drop olur.
 
Tek RAM'den ötürü drop olmaz ama. SSD'si sorunlu veya HDD üzerinden oynarsa, ekran kartı ısınırsa, CPU - GPU darboğazı olursa, ekran kartının VRAM'i azsa, arka palnda çok işlem olursa ya da işletim sisteminin yüzünden de FPS düşmesi olur.

Mesela Windows 11'de de FPS düşmesi olur.

Windows 11 ne alaka? 😂😂
 
16 ideal şu an ama ileride tabii daha fazlası gerekecektir, ve Hogwarts Legacy'nin RAM kullanımı 16'yı geçiyor çoğu zaman, re 4 remake için yeterlidir bizzat test ettim.
 

Geri
Yukarı