Antalya'daki Fen Liseleri İyi mi?

furkanxdgs4

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2015
Mesajlar
1.250
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrencilik
Merhaba arkadaşlar. Ben Kocaeli Gebze'de yaşıyorum. 8. sınıfı bitirdim ve yakın bir zamanda lise seçimlerimi yapacağım. Ancak bir sürü sıkıntım var. Ailemle problemler yaşıyorum ve üniversitede sakin, ders çalışmaya uygun bir ortama ihtiyacım var ve Antalya'yla ilgili bir oyun yapıyorum. Bu yüzden Antalya'daki fen liselerinden birini istiyorum.
Lise konusuna gelirsek ise puanım 470. Bu seneki TEOG sınavı (Özellikle 2. dönemdeki sınav.) aşırı derece zor ve MEB'in (Yazım yanlışı değil hakkettikleri yazım.) kendine "fake" atmasıyla geçtiği için puanların düşeceğine kesin gözle bakılıyor ve bakıyorum. Antalya'daki fen liselerini araştırırken 480'den yukarı olmadıklarını gördüm. Belki bir şekilde o liselere katılabileceğimi düşünüyorum. Aramızda o liselerde okuyan arkadaşlar varsa nasıl olduklarını söyleyebilirler mi acaba? Hocaları nasıldır? Okulun dış görünüşü hiç önemli değil çünkü gerçekten iğrenç bir Ortaokulda öğrenim görmeme rağmen hocalarımın süper insanlar olması bana okulun dışının veya içinin değil hocalarının önemli olduğunu gösterdi. Sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Aile konusunda ise gerçekten tartışmak istemiyorum çünkü yaşadıklarımı duysanız "Bunu hiç kimse yapmaz. Sen abartıyorsun." dersiniz. Bir de benden tam 4 yaş küçük kardeşim olduğu için ben üniversiteye geçmişken o liseye geçmiş oluyor yani sınav saçmalığı zamanlamalarımız hep aynı zaman oluyor ve ailem dersten anlamadığı için durduk yere insanı strese sokuyorlar. Bir de aile içi kavga, gürültü sorunları var. Babam ise akşamları eve geliyor ve bankacılık gibi tüm elektronik işlerini bana yaptırıyor. Bu yüzden 18'den sonra çalışma olasılığım sıfır. Gündüz ise misafirler, kardeşim, temizlik, yemek yeme vs. derken gündüz ev çok sesli olduğu için çalışamam. Gerçekten kötü ve stresli-sinirli ortamda olduğum için gerçekten evden uzaklaşmam gerekiyor. Bir de Unreal Engine 4'le yapmaya başladığım ve gerçekten ciddi olduğum bir Antalya'da geçen oyun projem var. Bunun için de Antalya'da yaşamaktan daha iyisinin olabileceğini düşünemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kocaeli'deki bir liseyi tercih edebilirsin, yurtta kalırsın. Kocaeli Fen Lisesi mesela. Özel yurdu var, çalışma olanağı var. İstemesen de çalışabilirsin. Muammer Dereli Fen Lisesi var, hocaları seni iyi yere getirecek seviyede ama yurdumuz yok, KFL yurdunda boşluk olursa geçebilirsin ama gene de ailenden ayrılma. Tek başına yaşamak hiç kolay değildir ve buna ailenin izni var mı?
 
Kocaeli'deki bir liseyi tercih edebilirsin, yurtta kalırsın. Kocaeli Fen Lisesi mesela. Özel yurdu var, çalışma olanağı var. İstemesen de çalışabilirsin. Muammer Dereli Fen Lisesi var, hocaları seni iyi yere getirecek seviyede ama yurdumuz yok, KFL yurdunda boşluk olursa geçebilirsin ama gene de ailenden ayrılma. Tek başına yaşamak hiç kolay değildir ve buna ailenin izni var mı?
Ailemin izni var. Onları çekemiyorum, onlar da beni çekemiyor. Gerçekten evde yaşayamam. Buyüzden Antalya'yı düşünüyorum. Ama Kocaeli'de veya İstanbul'da okuyamam çünkü ozaman kesinlikle servise vs. yazdırırlar ve bir şekilde beni evde tutarlar. Ama Antalya çıkarsa bir şey yapamazlar.
Tek başıma ise yaşayabileceğime inanıyorum. Yemek yapabilme potansiyelim var ve günlerce evde tek yaşamışlığım var. Ortam kötüyse bozulurum, arkadaşlar yüzünden ders çalışamam gibi bir problemim yok çünkü arkadaşlarıma tavır koyabilen biriyim ve oyun yaptığım için zaten ortamlara akma gibi bir durumum yok.
Antalya'daki fen liselerinden arkadaşlarımı konuya bekliyorum.
 
Kardeşim ben de liseye geçeceğim ve Antalyada yaşıyorum fen lisesi olmamasına rağmen 16 tane ilk 1000 de çıkaran anadolu lisesi var Antalya Anadolu Lisesi. Antalya hakkında merak ettiklerin varsa bana sorabilirsin

Adem Tolunay ve Bileydi Anadolu lisesi de iyi okullardır. Senin puanına Adem Tolunay(muhtemelen) Bileydi (kesin) gelir

Ayrıca tüm fen liseleri Antalyanın sınırında ve merkeze hepsi 20-30 km. Senin için Anadolu Liseleri daha rahat olacaktır. Fen liselerine bakınca hepsinin iki ilin sınırında bulunduğunu göreceksin zaten. Ben Adem Tolunay veya Bileydi derim
 
Ben de Antalya'da yaşıyorum ve bu yıl liseye geçeceğim. Antalya'da ki fen liseleri olarak biri hariç(Yusuf Ziya Fen Lisesi 488 puan) hepsi 460-475 puan civarında eğer fen lisesinde okuyacaksan Göynük Fen Lisesini seçebilirsin merkezden 25 km uzaklıkta.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk önce şunu söylemek istiyorum ki fen lisesi olmazsa olmazımdır çünkü sözel dersleri hiç sevmiyorum. Uzaklık olarak illa Antalya'nın içinde olması gerekmiyor. Gebze-İstanbul arası 30-40km olduğu için 20-30km benim için uzun bir şey değil.
Yusuf Ziya Fen Lisesi bana merkeze yakın geldi ama aşırı derece şehir içi olmasına gerek yok. Göynük Fen Lisesi yazınca Google Haritalar bulamadı ama Göynük Belediyesi diye aratınca biraz daha kıyı kesimde olduğunu gördüm ve bana iyi gibi geldi. Sizce Yusuf Ziya'yı mı ilk olarak seçmeliyim yoksa Göynük'ü mü? Yusuf Ziya daha iyiyse onu ilk olarak yazarım. Sizce sırayla hangi liseleri yazmalıyım? Şansımı denemek istiyorum. Sonuçta bir sürü tercih hakkımız var.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı