Battlefield 3 Fps Düşmeleri

ghost5369

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2013
Mesajlar
420
Daha önceden bu konuyu açmıştım ve sorunun ısınma olduğunu düşünmüştüm. Fakat şimdi işler değişti, oyuna ilk girdiğim zaman işlemci 66 derece, ekran kartı ise 55 derece civarıydı ve bu sıcaklık değerinde fps düşmeleri yaşandı. Bu sıcaklıkta fps düşmez herhalde. Farklı çözümler denedim oyunla ilgili fakat işe yaramadı. Aklıma takılan bir şey var. Windows 8den Windows 8.1e geçiş yaptıktan sonra olmaya başladı bu fps düşmeleri. Windows 8.1 daha güncel ve daha iyi bir işletim sistemi olmasına rağmen temiz kurulum yapmadığım için sorun yaratmış olabilir mi ? Format önerir misiniz ?
 
O değerler daha oyuna başlarken öyle bir sorun var demektir. Bilgisayarının temizliğini en son ne zaman yaptın? İşlemci macununu en son ne zaman değiştirdin ?

Ayrıca sistem özelliklerini de yazarsan daha net bir bilgi aktarabilirim.

Laptopu zaten 6 ay önce aldım. Hayır ben 85 derecelerde çok akıcı oynadım bu oyunu. Neden yüksek dediniz bu değerlere anlamadım şimdi. Tabii yüksek olabilir ama çok rahat oynatıyordu eskiden.

Özellikler: Nvidia gtx765m
8gb ram
i7 4700mq haswell
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz bir kurulum yaptıktan sonra driver'leri en güncel şekilde kurup deneyin birde.

Öyle yapmam lazım herhalde. Single playerda yaklaşık 1 saat ultra ayarda sadece aa kapalı 50 60 fpsde çok akıcı bir şekilde oynadım. Ayrıca sıcaklıklar daha fazlaydı, multiplayerda bir sıkıntı var. Aynı yerlerde düşme yaşanıyor çok sinir edici bir şey.

- - - Güncellendi - - -

Ekran kartı driverını kaldırıp tekrar yükleyince sorun çözüldü. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...
 
23 aralık'ta BIOS sürümü güncellenmiş. Güncel BIOS'u yükledin mi?

MSI Global GE70 2OE

Dün sorun düzelmişti ama sorun yine başladı. Evet ilk olarak o BIOS versiyonunu yüklemiştim, işe yaramadı. Bugün temiz bir 8.1 kurulumu yapmayı düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Boşu boşuna format atmak zorunda kaldım, sorun hala devam ediyor. Single playerda daha çok ısınmasına rağmen çok akıcı bir şekilde oynuyorum. Tüm driverlar güncel, işletim sistemi windows 8.1 64 bit. Yok mu bunun çözümü deliricem 1 haftadır.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı