İnternet Steam, Discord ve Valorant'a girmiyor

shdogukanisik

Centipat
Katılım
18 Şubat 2023
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, evimde TurkNet internet var bir de rooter var. TurkNet'in kendi modemine bağlandığımda Chrome üzerinden her yere hızlı bir şekilde girerken Steam, Discord Valorant gibi uygulamalara girdiğimde bağlantı yok diyor. Ama rooter üzerinde hepsine giriyor. Acaba bunun sebebi nedir, nasıl düzeltirim? Yani sonuçta hepsi modemden alıyor interneti ama modem Steam'e filan girmiyor rooter giriyor.
 
DNS girmeyi denediniz mi? Ya da VPN.

Google8.8.8.88.8.4.4
Cloudflare1.1.1.11.0.0.1

İkisinden birisini girip deneyebilirisiniz. Girmeniz gereken kısım:

1708950842324.png
 
Peki bu DNS değiştirmemin kötü bir etkisi olur mu?

Hayır tabii ki hocam. DNS nedir araştırabilirisiniz internetten. Attıklarım en güvenlileri ve en çok kullanılanları zaten.

En İyi DNS Sunucusu Nedir?
DNS saldırıları ve sorunları, DNS konusu İSS'niz için bir öncelik olmadığında ortaya çıkar. Bu sorunlardan uzaklaşmak, DNS güvenliğini ve gizliliğini öncelik haline getiren bir hizmete geçmek kadar basit olabilir.

Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.

Cloudflare, hiç duymadığınız en büyük internet şirketlerinden biri olabilir. Dünya çapında genişleyen sunucu koleksiyonuyla, diğer hizmetlerin yanı sıra web sitelerine internet güvenliği ve DDoS ”Dağıtılmış Hizmet Reddi” saldırılarına karşı koruma sağlıyor. Geçen yıl Cloudflare, 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 gibi akılda kalan IP adreslerinde güvenli DNS'yi kullanıma sundu. Daha yakın zamanda şirket, 1.1.1.1 mobil uygulamasının VPN korumasının yerini alması için bir plan başlattı.

Kaynak : DNS Nedir
 
hocam vpn biraz hızı düşürüyor diye kullanmak istemiyordum da, yani akşamları bazen tüm uygulamalara giriyor ama bazen de sadece chrome içinde giriyor gün içierisinde değişiyor. Telefonda filan sıkıntı yok. Acaba bunun vpnsiz bi düzeltme yöntemi var mı
 
hocam vpn biraz hızı düşürüyor diye kullanmak istemiyordum da, yani akşamları bazen tüm uygulamalara giriyor ama bazen de sadece chrome içinde giriyor gün içierisinde değişiyor. Telefonda filan sıkıntı yok. Acaba bunun vpnsiz bi düzeltme yöntemi var mı

Hocam müşteri hizmetlerini arayıp konuştun mu? bu konu hakkında.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı