İşlemcinin yandığı nasıl anlaşılır?

Merhaba,

Aşağıdaki videoyu izleyip bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilir mi?


İşlemci arkasında birkaç bölge kararmış görünüyor fakat yaklaştığımda izler gidiyor.

İşlemci önünde de silikonlaşmış bir kısım var. Bu normal mi?
319Mb video için kıssadan hisse:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


ama alttaki silikonumsu kısımların olmaması lazım, bilgisayarı fayans ustası falan toplamadı herhalde. Alttaki kararlamalardan tam anlaşılmaz, altın kaplama orası, PCB siyahlaşması yok.

E bize ne yaptığını da anlat bi'madem, yani taktın ve çalışmıyorsa şu an. Çalışıyorsa ok ama o silikonumsu akışı hiç görmedim en azından işlemci üstündeki fantezilerim o raddeye gelmedi. :)
 
Videoya bakmadan önce diyeceğim işlemci yansa bilgisayar çalışmaz. Videonun boyutu biraz fazla hocam izlenmiyor. Hocam videoyu izledim, işlemcide bir problem yok gibi. Takıp dener misiniz? En doğrusunu o belirler.
12400F işlemcimin arkası yanmış ve cayır cayır çalışıyordu :) Değişim yapmışlardı.
Videoyu çözüyorum 2 dk ya :) 5mb olacak
 
12400F işlemcimin arkası yanmış ve cayır cayır çalışıyordu :) Değişim yapmışlardı.
Hocam bilemedim. Yanmamıştır o. Benim bahsettiğim devrelerin yanması vesaire arkası karardıysa başka bir şeydir. Dediğim gibi bir takıp denemeniz gerekli.
 
Görüntüde bir şey yok alkollü mendil veya ıslak mendil sonrasında selpak ile silip pinlere daha ellemeden takın, o alttaki kapasitörlerin üzerini silikon ile yalıtmışlar sıvı soğutucu akmasına bir önlem için olabilir termal macun değil.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-06-06 190342.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-06-06 190342.jpg
    110,3 KB · Görüntüleme: 48

Technopat Haberler

Geri
Yukarı