Forum Moderatörlerine Duyuru

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Şeffaf bir yönetim anlayışından ötürü duyuruları herkese açık yapacağız.

Moderatörlerimizden ricam Türkçe konusunda uyulmayan mesajları Türkçe konusuna uygun hale getirmeleri. Aksi takdirde mesajı şikayet et butonu ile şikayet etsinler. Forum inanılmaz bir büyüme gösterdi ve ben artık yetişmekte zorlanıyorum. Mustafa@PC arkadaşımız Süper Mod oldu fakat onun da vakti yok anladığım kadarıyla.

Eğer bu görevin altından kalkamayacağınıza inanıyorsanız Mod görevinden çıkmakta her zaman serbestsiniz ;)
 
Bu konuda en çok sıkıntı çıkaranlardan biriydim. Yıllarca yurtdışında yaşamak çalışmak bu sorunu oluşturmuştu. Sen kararlı konunun üstüne düştün formumuzda bu yoldaki prensipleri benim gelişmemi sağladı. Lafın kısası üyeler biraz dikkat edince olay çözülüyor.. İyi forumlar
 
Ücretli Süper Mod'luk konusunda çok soru geldi. Olayı açıklığa kavuştururalım. Öncelikle ücret ayda 250 TL olacaktır.

Görevi alacak arkadaşın Türkçe'ye tam anlamıyla hakim olması -hatta benden daha iyi biliyor olması- gerekmektedir.

Ben neler yapıyorum forumda?

-Konu başlıklarını düzenleyip konu içeriğinin özeti haline getiriyorum.
-Konu içeriğindeki yazım hatalarını en ince ayrıntısına kadar kontrol edip düzeltmeye çalışıyorum. ram yazıyorsa RAM, gb yazıyorsa GB, ghz ise GHz, IPHONE ise iPhone, Psu'nun ise PSU'nun yapıyorum.
-Yeni üye olan kullanıcıları bilgilendirip gerekirse uyarı, gerekirse cezalandırıyorum.
-Her akşma forumda yeni açılmış konulara ve yeni atılan mesajlara bakıp kural ihlallerini kontrol ediyorum.

Bu işler her akşam benim 2-4 saatimi alıyor. Bu işi ben yaparım derseniz, başvurunuzu bu konu altından yapabilirsiniz. Siz bu işe başladıktan sonra benim tek yapacağım işin kontrol etmek olması gerek. Tabii ki gözünüzden kaçan hatalar olabilir. Fakat eğer her akşam 10 konu, 30 mesajı elden geçireceksem, her zaman dediğim şu atasözünü tercih ederim: Kurda sormuşlar: "Ensen neden kalın?" diye, kendi işimi kendim yaparım da ondan." demiş.
 
İlk başvuruyu ben yapayım o halde. Nasıl olsa internete girdiğimde, forumumuzda harıl hurul arkadaşlara yanıt veriyor, gerekirse yardımcı olabilmek amacıyla araştırmalar yapıyorum.
 
Burak abi sana moderatör lazım değil. Değişen bir şey olmuyor ki. Sonuçta moderatörleri de kontrol etmen lazım. Yani akşamları işini kısaltmıyor. Sana işi iyi bilen ve onun düzelttiklerini senin kontrol etmeyeceğin birini bulman gerek. Bir de yaşın kaç acaba.? :)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı