Ailenin Oyun Karşıtlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

drum

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet başlıktan da anlayabileceğiniz gibi ailem herhangi bir şekilde oyun oynamamı veya teknolojik aletlerle vakit geçirmeme karşı çıkıyorlar. Bu zamana kadar ne zaman bilgisayarın başına otursam zorla kaldırıldı, telefonumu her elime aldığımda bırak onu elinden derdi fakat bu son olay benim için bardağı taşırdı. Yaşım bu forumdaki abilerime göre küçük ( 14.)
Çok uzatmadan konuya gireyim.
Geçtiğimiz sene TEOG sınavına girdim ve 483 puan aldım. TEOG sınavına ailemin bilgisayar alacağız vaadiyle çalıştım. Fakat 2. sınavdan sonra ailem bir anda bilgisayar almaktan vazgeçtiler (sebebi lisede derslerime çalışmammış) ve ben de 10 senelik Ati Radeon X1550'li Casper'a kaldım.
Fakat takıldığım konu tam olarak bu değil. Annem geçen gün bana zorla "Güya Rızamla" bir anlaşma yaptırdı. Söylediğine göre okul başladığında lise bitene kadar (4 sene) eski bilgisayarım da dahil olmak üzere tüm teknolojik aletlerle iletişimimi keseceğimi söyledi. Telefonumu tabletimi alacakmış ve bilgisayarında kablosunu saklayacakmış. Ben karşı çıktım ama aksini asla kabul etmedi. Şimdiye kadar buna benzer çok yaptırımı olmuştu (telefonumu tabletimi almak gibi) fakat bu benim sabrımı taşırdı. Artık ailemin bu davranışlarının değişmesini istiyorum. Daha önce siz de buna benzer şeyler yaşadıysanız aşşağıya yazabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Cidden çok zor bir durum olsa gerek. Annenle beraber güzel bir bulmaca oyunu oynayabilirsin(The Witness vb.). Bu sayede oyunların sadece şiddet içeren gereksiz yapımlar olduğu kanısından vazgeçebilir.
 
Aynı evrelerden geçmiş biri olarak bu olayı tek taraflı görmek mümkün değil benim açımdan. Bu dönemlerde aileleri de anlamak gerekir. Ailen, ailelerimiz bizim iyiliğimizi istiyor, öncelikle bunu aklından çıkarmaman gerekir. Ve senin daha iyi bir geleceğe giden yolda teknolojik cihazların her birinin bir engel olduğunu düşünüyor olabilirler. Bu düşünceyi kırmak-değiştirmek senin elinde. Kimse makul seviyede bilgisayar/telefon gibi cihazların kullanımına karşı değildir. Sen bu konuyu, bu cihazları uygun şekilde kullanacak olmanın garantisini vermelisin. Ailen, senin bu cihazlarla olan etkileşiminin ders başarısı ya da sosyallik gibi durumlarını etkilemeyecek olduğunun güvenini hissetmeli. Ondan sonra bu kadar olumsuz yaklaşım olmayacaktır diye düşünüyorum.
Ama olur ya ailen sana bir türlü güvenmez. Olsun. Onlar senin ailen. Sana bu kısıtlamayı getirdiler diye onlara karşı olumsuz bir tavır takınmam uygun düşmez derim. Ben bana bilgisayar almıyorlar diye ağlardım be :) Şimdi düşününce çok saçma geliyor. Sana da ilerde böyle geleceği için diyorum, sakın onlara karşı cephe alma.
 
Hocam oyun oynamak sosyal hayatınızı elinizden almaz.

@fullmetal Hocam ama herkesin hobileri vardır. Ha tabiki aşırı kullanılmamalı orası ayrı mesele. Fakat arkadaşları futboldan zevk alıyorsa o da bilgisayardan zevk alıyor olabilir.Bir insanın elinden hobilerini tamamen almak mantıklı gelmiyor bana. Fakat ne olursa olsun onlar senin ailen.
 
Şuan aynı şeyler bende de oluyor. Ben 6.sınıftayım (devlet okulu) ortalama 97 hala TEOG'da göreceğiz diyorlar. Yazın bilgisayar alacağız diye çıktılar her gün bilgisayar alırsak başından kalkmazsın diyorlar. Böyle giderse almayacaklar. Ve aynı sendeki gibi şuan kullandığın tableti saklayacağız diyorlar. Hiç doymuyorlar okulda satranç da ben derslerde ben okuma yarışmalarında ben ama hala başından kalkmazsın. Yeter ya bu ne. Ben GTA 5'i 10 dakika oynamış insanım. Şuana kadar hiç adam gibi oyun oynamadım. Bir tek bilgisayar kasmaz ise CS 1.6. Ve ailemin maddi durumdan hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen. İnşallah ailem ve senin ailen böyle düşünmeyi bırakırlar. Şuana kadar en mutlu olduğum yer burası.
 
Onur kardeşim senin önünde büyük bir sınav var bunu unutma, benim sitem ettiğim konu da bu zaten, tam işler biraz daha kolay olacakken karşıma böyle bir şey ile gelmeleri.
 
Kötü örnek olmak istemem ama senin durumuna benzer arkadaşlarımda yok değil. O yüzden anneni de üzmeyecek şekilde ona içten baskı yapmaya çalışabilirsin. Birazda çevrendeki insanlarla kendini kıyaslama yapmayı dene. Üstüne üstüne gitmeyi dene. Ha olmadı artık dışarı bahanesiylede telefonunu alabilirsin en azından benim arkadaşlarım: Whatsapp çalışmıyor bahanesiyle yeni bir telefon aldırttırdılar. Ama cidden orda doğru söylüyorlardı. Bol şans. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı