Elektronik teknolojisi dersleri olan öğrenci çok mu zorlanır?

Evet kanka, netlerin nasıl? Fotoğraf Bursa Uludağ Üniversitesi TBMYO'ya ait, ve diğer programların etkinlik yoğunluğu yüksek olduğu için (arada kaynayıp katılım sağlayabiliriz) buraya bakıyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi diye vakıf bir üniversitesi de var ama vakıf olduğu için pek sıcak bakmıyorum.
YKS 2023'te 54,5 net TYT yapmıştım. 4 yıllık bir bölüm tercih ettiğim için OBP kırıldı, ve bu sene YKS'ye girmeme kararı aldım. 2 yıllık Elektrik veya o tarz bir 2 yıllık bölüm için seneye YKS'ye girmeyi düşünüyorum ama İkinci Öğretim bölümlerin kaldırılma ihtimali ile ilgili bir söylenti duyduğum için biraz belirsizlik de var.
 
Bilgisayar programcılığı dediğin için daha mantıklı.
İkinci öğretim "elektronik teknolojisi" mi, birinci öğretim "bilgisayar teknolojisi" mi?

(ET taban sıralama 900k, BT taban sıralama 700k)

YKS 2023'te 54,5 net TYT yapmıştım. 4 yıllık bir bölüm tercih ettiğim için OBP kırıldı, ve bu sene YKS'ye girmeme kararı aldım. 2 yıllık Elektrik veya o tarz bir 2 yıllık bölüm için seneye YKS'ye girmeyi düşünüyorum ama İkinci Öğretim bölümlerin kaldırılma ihtimali ile ilgili bir söylenti duyduğum için biraz belirsizlik de var.
İkinci öğretim bölümlerinin kaldırılmasından önce DGS'nin kaldırılma ihtimali de konuşulmuştu bir ara. YÖK kuruluna hiç belli olmuyor ama maddiyat açısından baktığımızda ikisi de mantıksız bu sistem zihniyetine göre. Bana kalırsa daha uzun yıllar gider böyle. Şimdilik odak noktaları sınavı zorlaştırma ve yapay zeka teknolojilerinden uzak bir müfredat silsilesi üzerinde çalışmak bence.

Evet gençler konuya tekrar dönecek olursak; Elektronik üzerinden ilerlemeye karar verdim. Sıralamalarının düşüklüğü umrumda değil ortam oluşsun yeterli benim için. Zaten Elektronik devreler üzerinde çalışan birinin yanına girdim; üzerinde devre kartı olan her şeyi tamir ediyoruz. Bunun yanında sürekli bilgisayarlar ile uğraşıp çeşitli problemleri canlı olarak çözüyoruz. Bilmediğimiz bilgileri tamamlıyoruz. Şunu da ekleyeyim; 6 yaşından beri bilgisayarlar ile haşır neşirim, yetmezmiş gibi bütün akrabaların sistemleriyle uğraşmak durumunda kaldım; XP dönemlerinden bugüne kadar değişik değişik şeylerle uğraştım ama bu işlerin içine bir "iş" amacıyla girince eğer merakınız varsa öğreneceğiniz şeyler sizi de şaşırtacaktır.
 
Son düzenleme:
@mkataturk Yanlış bilgilendirme yapmayalım.


Adam teknik problem (arıza) sormuş sen yazılımla alakalı olan bilgisayar programcılığını örnek veriyorsun. Alakası yok. Arkadaş için elektronik uygundur.
Bilgisayar programcılığının içinde donanım da var. Elektrik okuyan birisi elektriği genel hatları ile bilir ancak bilgisayarla alakası nedir?
 
Bilgisayar programcılığının içinde donanım da var. Elektrik okuyan birisi elektriği genel hatları ilebilir ancak bilgisayarla alakası nedir?

Elektrik ile elektronik aynı şeyler değildir meslek lisesinde elektrik elektronik okudum elektrik ve kumanda haricinde temel elektronik gördük geçtik şu an üniversitedeyim elektronik okuyorum ve elektriğe dair zerre bir şey yok en yakın ders kumanda ile ilgili elektronik dediğimiz şey zaten bilgisayar sistemlerinin bizzat kendisi lojik sistemler analog sistemler bir bilgisayarın kalbinden bahsediyoruz yani o yazılan kodların işlenici devrelerin çalışma mantığı hepsi elektronikle bağlantılı ikisi arasındaki fark birisinde donanım ağırlıklı gidilirken diğerinde yazılım ve programlama ağırlıklı gidiliyor bilgisayar programcılığı/mühendisliğinde elektronikteki kadar irdelemezler yani bilgisayarlı sistemler ile ilgili teknik bilgi edinmek için elektronik yazılımsal bilgi edinmek için bilgisayar okumak doğru olur zaten ikisi de birbiri ile bağlantılı ama bizim ülke bu konularda çok ileri olmadığı için ee ve yazılımdan başka bölüm yok gibi ve ee dekiler elektrikler yazılımdakiler yine kendi sektörü ile ilgileniyor esasen elektronik yarı iletkenlerin olduğu tüm sektörler ile bağlantı kurabilir kendi düşüncem varsa farklı düşünen yanıtlayabilir ucu açık bir konu.

Biraz geç yazıyorum ama yine de belki ileride girecek olan merak edenler olacaktır hangi liseden çıkmış olursanız olun zorlanma ihtimaliniz var biz ilk derslere gittiğimizde hoca aranızdaki Anadolu çıkışlı kişiler meslek çıkışlı olanlardan not olarak daha yüksek alabilir tarzı bir konuşma yapmıştı ki muhtemelen de öyle oldu meslek lisesinde çok bir şey göstermiyorlar üstünkörü gidiyorsun ki üniversite ile aynı olmaz eğitim seviyesi farkı var iki yıllık dahi olsa matematiği ağırdır sadece v = ıxr yapmazsın ve ilgisi olmayan herkese zor gelecektir öyle bir bölüm eğer sevmiyorsan bitiremezsin veya başarı notun çok kötü olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı