Popüler Kültürden Nefret Etmek

melgoth

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1.411
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
KTÜ Well come to FF
Her türlü popüler kültür şeysinden nefret eder hale geldim. Çoğu sosyal ağı kullanmamaya başladım, trend olmuş boş şeylerden bıktım artık. Her şeyi o kadar sıradan hale getirdiler ki anlatamam. İnsanların dış görünüşleriyle yargılamalar zirveye ulaştı, herkes tek tip tarzlara yöneldiler "ahan da bu şunu yapmış bende yapayım da popüler kültürden geri kalmamayım" kendine özgü bir tarz oluşturmak insanlara nefret kazandırıyor resmen. Herkes tornadan çıkmış gibi aynı olacak, herkes aynı şeyleri yapacak. Bir kişi farklı bir şey yaptığı zaman hemen karalama politikacıları devreye giriyor. Sürü psikolojisi hat safhada zaten. Toplumun standartlaşmış saçmalıklarından insanlar kendini alıkoyamıyor maalesef.

Umarım kendimi iyi vurgulamışımdır, her türlü eleştiriye de açığım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elestirilecek bir durum yok, popüler kültür'ü takip etmek özellikle Türkiye'de gayet normal bir durum. Cogu zaman görüyorum bir ses sarkisinin sesini konusacaklari yerde basini, kicini konusuyorlar. Ülke olarak bazi seyleri cok cabuk tükettigimiz icin elimize sürekli malzeme lazim, yani popüler kültür bitmez. :)
 
Herkes kendisi olsa iş çözülür ama insanımız kendi yolunu çizmek yerine hazır önüne sunulanları hazır yiyiciliğiyle tükettiği için standartlaşmak kaçınılmaz malesef. Üst akılın toplumdaki en büyük silahı popüler kültür diyebiliriz. Toplumu istedikleri yöne çekebiliyorlar, tek düzeleşiyor çoğu şey.
 
Sosyal medya kullanmıyorum bende. Ama ben meseleye daha milli ve yerli bakıyorum. Sosyalist olduğum için zaten benim amacım da bu olmalı. Popüler kültür, kapitalizm, emperyalizm bir çok adı var. Ben hepsine karşıyım.

Sosyalizm ile kalın... Dünya güzelleşecek.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı