GTX 1060 Battlefield 1 Anlık FPS düşüşleri

Katılım
25 Ağustos 2015
Mesajlar
47
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese hayırlı günler.
Battlefield 1 oynarken sürekli FPS düşüşleri oluyor. 80-90 arası seyrederken bir anda 30-40 oluyor sonra yine düzeliyor. Daha çok aksiyon sahnelerinde oluyor. Temiz W10 kurulum yaptım, en son yapı güncellemelerini de yaptım. Aygıt yöneticisinde kurulu olmayan aygıt kalmadı. Nvidia'nın en güncel sürücüsünü kurdum. Ayrıca Gta5 oynarken hiçbir sıkıntı yok yağ gibi akıyor. Sistemim:
  • Ryzen 5 1600
  • GTX 1060
  • 8 GB RAM
  • 600W
 
@Silinen üye denedim fakat yine sonuç aynı hatta şöyle bir durum var NVIDIA'nın son yayınladığı 2 sürücüyüde normal üzerine kurup yüklüyemedim mecburen DDU ile silip zor bela kurdum. Nedendir bu dert oldu bana.
 
@Silinen üye malesef dediğiniz gibi kapatmışım. Basit olan bir hatayı müthiş şekilde gözümden kaçırarak sıkıntıya koydum kendimi :) ama daha önceki olan donukluk kasmalar bunlar vsync'la ilgilisi olduğunu düşünmüyorum ya da düşünmelimiyiz? :)
 
Bende de görüntü açısından bir. Ayrı konu açmak isterdim ama nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum :D Bazı oyunlarda (COW:WW2, Total War, GTA 5) ekranda mavi yada kırmızı parlamalar oluyor. Dönüştürücüden mi acaba diyorum ama daha önce de kullandım bu şekilde :/ Sizce sorun ne ?
 
Biraz daha açar mısın konuyu dostum ?
Yani şimdi şöyle düşün oyun oynuyorsun ve oyunda olmaması gereken bir parlama meydana geliyor. Hani kameralarda bir olay var alta fotoğrafını atayım aynı onun gibi sadece nadiren oluyor ve o kadar büyük olmuyor. Ekranda 3-4 tane ani parlama oluyor mavi yada kırmızı olarak renk ara sıra değişiyor.
 

Dosya Ekleri

  • 49202009-photographic-camera-lens-front-glass-with-bokeh-light-macro-shot.jpg
    49202009-photographic-camera-lens-front-glass-with-bokeh-light-macro-shot.jpg
    25,8 KB · Görüntüleme: 84
@Cihan Yüce yeni bir konu aç bakalım mutlaka birileri yardım edecektir. İlk defa duyuyorum böyle bir sorunu V-sync ayarların kapalıysa açık duruma getir belki @Irmak Grant 'nın bana söylediği durumdur. Çeşitli forumlarda baktım bir sürü sorun olabilir demişler net bir çözüm yok. Kimi kopya oyun demiş kimi V-sync demiş. Yeni konu açmakta fayda var mutlaka.
 
O zaman bir kaç resim atıyım belki daha iyi anlaşılır olucak. :) Fakat V-sync açınca ki ekran çizgi kaymaları gitti bunun için teşekkür ederim. Ekte bir resim paylaştım bunlardan aldığım uyarılar; Server performance, packet lose, high latency, latency variation. Daha önce mi dikkat etmedim bilmiyorum ama görüyorum sürekli hatta arka arkaya oluyor bu durumlar
 

Dosya Ekleri

  • t9xv29.jpg
    t9xv29.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 96
@Cihan Yüce yeni bir konu aç bakalım mutlaka birileri yardım edecektir. İlk defa duyuyorum böyle bir sorunu V-sync ayarların kapalıysa açık duruma getir belki @Evie Frye 'nın bana söylediği durumdur. Çeşitli forumlarda baktım bir sürü sorun olabilir demişler net bir çözüm yok. Kimi kopya oyun demiş kimi V-sync demiş. Yeni konu açmakta fayda var mutlaka.
Orjinal oyunda da olabiliyor korsanda da.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı