Samsung G65B monitör maksimum 120 Hz olarak kullanılıyor

HDMI 2.0 ile 2K'da en fazla 144Hz kullanabiliyor olman lazım. Tüm ayarlar > oyun > oyun modu açık hale getir. Oyun modu kapalı iken en fazla 120Hz alabilirsin.
O PC için en mantıklısı mini DP to DP kablosu almak.

HDMI 2.0 FHD de en fazla 240 Hz verebiliyor.

Öyle yaptım hocam https://www.hepsiburada.com/paugge-...415-p-HBCV00004MGKPT?magaza=Entepe Teknoloji& bu kabloyu aldım başka türlü oluru yok gibiydi.

(Kendi kablosu değil) HDMI 2.1 ile 240 Hz aldım fakat sağ üstte ölü piksel var iade maalesef :(

Geçmiş olsun hocam fiyatları artmış şu anda iade yerine değişim yapılmasını istemek sizin için daha iyi olabilir.
 
Öyle yaptım hocam https://www.hepsiburada.com/paugge-dp-1-4-vesa-sertifikali-mini-displayport-to-displayport-kablo-1-5m-entmdp1415-p-HBCV00004MGKPT?magaza=Entepe Teknoloji& bu kabloyu aldım başka türlü oluru yok gibiydi.

Geçmiş olsun hocam fiyatları artmış şu anda iade yerine değişim yapılmasını istemek sizin için daha iyi olabilir.

Amazon'dan almıştım orada fiyat aynı. Bir de şunu fark ettim yarım ekranda YouTube'da videolar kasıyor tam ekrana alınca düzeliyor sizde de öyle mi?
 
Amazon'dan almıştım orada fiyat aynı. Bir de şunu fark ettim yarım ekranda YouTube'da videolar kasıyor tam ekrana alınca düzeliyor sizde de öyle mi?

Yok hocam aynı şekilde bende ama ben laptoptan bağladığım için ekranı sanki biraz sesle görüntü arasında fark var gibi çok dikkat edersen anlaşılıyor.
 
G65'de 240Hz'de kullanabilmek için şartlar:

- Game modu aktif edilmeli, aksi taktirde 120Hz üzerine izin vermez. Ancak ekran kartı sürücüsünden "custom resolution" ekleyerek Hz'i yükseltebilirsiniz 2560x1440@165Hz gibi.

- Bilgisayarınızın ekran kartının desteklediği en fazla bant genişliği değeri önemli, misal 1080ti'lar 240Hz'i sadece 8bit ile destekliyorlar, 10bit yappılırsa ekran kartının çıkışları bu bant genişliğini desteklemiyor.
 
G65'te 240Hz'de kullanabilmek için şartlar:

- Game modu aktif edilmeli, aksi taktirde 120Hz üzerine izin vermez. Ancak ekran kartı sürücüsünden "Custom resolution" ekleyerek Hz'i yükseltebilirsiniz 2560x1440@165Hz gibi.

- Bilgisayarınızın ekran kartının desteklediği en fazla bant genişliği değeri önemli, misal 1080 Ti'lar 240Hz'i sadece 8bit ile destekliyorlar, 10bit yappılırsa ekran kartının çıkışları bu bant genişliğini desteklemiyor.

Anladım hocam teşekkür ederim o değerlere nereden bakabilirim acaba ekran kartım laptop için 3050 Ti.
 
Eskiden firmalar tüm teknik değerleri paylaşırlardı, şimdi daha yüzeysel ne yazıkki, ekran kartlarında desteklediği çıkışların türü önemli. Eğer laptop üreticisi farklı bir yol izlemedi ise 3050ti HDMI 2.1 destekli ve bu nedenle 240Hz'i çalıştırabilmesi gerekir.
 
Eskiden firmalar tüm teknik değerleri paylaşırlardı, şimdi daha yüzeysel ne yazık ki, ekran kartlarında desteklediği çıkışların türü önemli. Eğer laptop üreticisi farklı bir yol izlemedi ise 3050 Ti HDMI 2.1 destekli ve bu nedenle 240Hz'i çalıştırabilmesi gerekir.

Maalesef desteklemiyormuş, GPT'ye sorduğum zaman ve kendi araştırmalarımda desteklemediğini gördüm. Ondan dolayı DP kablo aldım bugün elime ulaştı denedim, hem 240Hz hem 10bit alıyorum artık.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı