Beş insanı kurtarmak için bir insanı öldürür müydünüz?

Mantıksal olarak bakarsak, tek kişinin ölümü demek, tek kişinin ailesinin, çoluğunu çocuğunun eşinin acı çekmesi demektir. 5 kişinin aynı orandan, 20 kişinin açı çekmesindense, seçenek yoksa, 4 kişinin açı çekmesi daha makbüldür matematiksel olarak. Ha gönül ister ki, dünya üzerinde hiç bir canlı acı çekmesin.
 
5 kişinin ölmesi demek bazı yanlışların düzeltilmesiyle hatadan ders almak, bir daha bu tip kazaların yaşanmaması için önlem almak anlamına gelirdi. Ama burası Türkiye ve asla hatadan ders alınmayacağı gibi daha sonra yaşanacak bu gibi hadiseler kader, fıtrat, orada ne işi varmış gibi cümlelerle geçiştirileceğinden o bir kişiyi feda ederdim.
 
Onları teslim edeceğim kader benim tarafımdan yaratılmış değil. Neticede bir Testere düzeneğine hapsedilmiş değiliz.
Kadere inanıp ta beş kişiyi ölüme terk etmek çok tezat geldi bana. O zaman dünya üzerinde acı çeken ölen insanlara acımaya da gerek yok hatta tepki koymaya da gerek yok. Ne de olsa kader. O istemiş böyle olmuş...
 
5 taneyi kurtarırdım başka seçenek yoksa. 5 kişinin ölmesinden daha iyidir.
 
Tabii ki o anki duruma bağlı olmakla birlikte hiç şüphesiz 5 kişiyi kurtarırdım. PC başından yazmak elbet kolay ancak o anki psikoloji olmadan bu soruya sağlıklı bir cevap verilemez diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı