Sokak Kedisi Tırmalarsa Ne Olur?

berk1937

Kilopat
Katılım
4 Ekim 2014
Mesajlar
2.368
Makaleler
1
Çözümler
35
Yer
Super Mario World
12 saat önce falan kapının önünde baktığımız 1 aylık sokak kedilerinden birisi elimden inmeye çalışırken arka patisi 2 parmağımın arasına geldi. Herhangi bir sorun olabilir mi merak ediyorum. Kızardı biraz ve dokununca çok hafif acı var. Çok önemli değilse hastaneye gidecek vaktim yok.


IMG_6350.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tırmaladığı bölge fotoğraftan gördüğüm kadarı ile mikrop kapmamış. Kuduz yada Tetanoz aşısı yaptırılır normalde ama tırmalama ile kuduz bulaşması zor, e tetanoz da zaten uzun süre de zarar veriyor ve o süreçte dokudaki kızarma yada kararmadan anlıyorsun. Son 5 yılda tetanoz aşın yoksa yaptır varsa gerek yok.
 
Size ve profil fotoğrafınıza güveniyorum. :LOL:
20 senedir kedilerle içli dışlıyım, gerçekten ambulans helikopter ile acilen hastaneye git kuduz aşısı ol filan diyecek değilim. :) Yara olduğunda biraz batikon yetecektir.

Bu da kurtardığım yavru:
PicsArt_09-17-10.48.42.png
 
Birşey olmaz. Bende onlardan yüzlerce var. 2 gün önce jeneratörden yavru kedi kurtardım, ellerimi parçaladı korkudan. Bugün yaralar geçti.
Sağlık konusunda asla ve asla kesin konuşmanızı tavsiye etmem. Sebebi de 99 kere de birşey olmaz. 100. de olabilir. Tabi karar arkadaşın kendisine aittir.

Şöyle düşünün, hastaya 9 kere penisilin yapılır bir şey olmaz 10. da alerjik reaksiyon gelişir ve solunumu durabilir ve siz hastayı kaybedebilirsiniz müdahale edilmez ise.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı