Çözüldü Bilgisayar Kullanıcı Şifremi unuttum!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zaza_yk

Kilopat
Katılım
29 Nisan 2011
Mesajlar
318
Makaleler
1
Merhabalar arkadaşlar benim büyük bir sıkıntım var. Daha önceden girmiş oldugum bilgisayarımın kullanıcı şifresini unuttum.. Admins.. şifresi de var oradan da giriş yapamıyorum.. yapmam gereken nedir yardımcı olurmusunuz..
 
Bu işlem için birkaç yöntem mevcut.

Bunlardan ilki:

Offline NT Password & Registry Editor adresinden indirebileceğiniz Offline NT Password & Registry Editor adlı DOS tabanlı ufak program.

Buradan sayfanın altındaki cd100627.zip dosyasını indirin ve bir klasöre çıkartın. Ardından ISO dosyasını bir CD'ye yazın. Yalnız bu işlemde bilgisayarı düzgün kapatmış olmanız gerekiyor. Yoksa NTFS dosya sistemi kendini kitler ve şifreyi sıfırlayamazsınız.

Bilgisayarı bu CD'den açın ve gerekli adımları izleyin. Kullanıcı adınızı seçtikten sonra şifresini sıfırlayıp yaptığınız değişiklikleri kaydedin. Bilgisayarı açtığınızda şifre kalkmış olacaktır.

İkinci yöntem:

İlk yöntemdeki Offline NT Password Recovery programı biraz karmaşık ve kullanımı zor gelebilir. Bu durumda daha kolay bir alternatif olan ophcrack mevcut. Aynı şekilde ophcrack ISO'sunu indirip CD'ye yazıyor ve PC'yi CD'den başlatıyorsunuz. Her şey açılınca karşınıza doğrudan bilgisayarınızdaki kullanıcılara ait şifreler çıkıyor.

Download: Download ophcrack from SourceForge.net
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı