Genel sağlık sorunlarınız için tavsiyeler

Full body fitness yapıyorum uzun süredir. Kasların zayıf olduğunu sanmıyorum. Doktora gideceğim bu sebeple yine de.
Sandalyenizde sırt-bel desteği de kullanıyorsanız lomber ve koksis vertebralarınız için bir beyin cerrahına görünmenizde fayda var.
Fakat benim yaptığım hesaba göre uzman olmanızın mümkünatı yok.
Yani bir açıklama zorunluluğu hissetmesem de 18 yaşında Gazi Tıp'a başladım 24 yaşında mezun oldum. 3 yıl asistanlık sonunda uzmanlığımı aldım 10 gün sonra 29 yaşıma giriyorum. Benim hesaplamalarıma göre mümkün görünüyor. :) Ha burda ne işim var diye düşünüyorsanız güzel bir platform. Biraz oyun meraklısıyım zamanında bilgisayar konusunda herkes çok yardımcı oldu bana sağolsunlar. Sağlık konularına göz attım da her kafadan yalan yanlış sesler çıkıyor. Bende bilgim dahilinde yardımcı olmak istedim. Hoşça kalın..
 
Son düzenleme:
Yani bir açıklama zorunluluğu hissetmesem de 18 yaşında Gazi Tıp'a başladım 24 yaşında mezun oldum. 3 yıl asistanlık sonunda uzmanlığımı aldım 10 gün sonra 29 yaşıma giriyorum. Benim hesaplamalarıma göre mümkün görünüyor. :)

4 Yıllık zorunlu asistanlık ne zaman 3 yıla düştü? Üstüne birde TUS şansınıza hemen tutup atmış... Üstüne bir de 4 yıldır uzmanmışsınız....
 
4 Yıllık zorunlu asistanlık ne zaman 3 yıla düştü? Üstüne birde TUS şansınıza hemen tutup atmış... Üstüne bir de 4 yıldır uzmanmışsınız....
Hiç bir yerde 4 yıllık uzman doktorum dediğimi hatırlamıyorum. Alanımda 4 yıldır uzmanım dedim öyleyim. TUS hemen attı evet bu yüzden Gazili olmak ayrıcalıktır diyoruz. ;) Hayat google da yaptığınız araştırmalar doğrultusunda ilerlemiyor. Bazı siyasi olaylardan dolayı benim zamanımdaki bir çok kıdemli asistan arkadaşım uzman oldu eksikliklerden dolayı rütbesi yükselen askerler gibi düşün. Ayrıca benim bölümümün zorunlu asistanlık süresi 4 değil 5 yıl. Neyse dostum Ankaradaysan gelir bi çayımı içersin hem ayrıntılı anlatırım hemde bilmeden insanları yalancı çıkarmamayı öğretirim.
Meslektaşım iyi forumlar.
Sizlere de, saygılar.
 
  • İyi geceler. Çok fazla tik üretiyorum. Biri bittiğinde diğeri başlıyor. Bu gözlerimi sıkarak açıp kapamaktan tutun nefesimi tutup karnımı içine çekmeye kadar gidiyor. Yapmadan durabiliyorum zorlayınca kendimi ama yapmak daha hoş hissettirdiği için yapıyorum. Bu da görüntü vb yanında sağlığıma da zarar veriyor muhtemelen. 18 yaşındayım ne yapmam gerekli?
  • Denemelere girdiğimde örneğin 2 sayfa full yapıyorken diğer sayfada saçma sapan soruları yanlış yapıyorum. Kısa süreli odaklanabiliyorum. Hep yorgun haldeyim ve uykum var. Pharmaton kullanıyorum. Bundan önce de Krill Ocean kullanmıştım. İçlerinde yanlış bilmiyorsam B12 yok. B12 eksikliğinden mi kaynaklanıyor sizce?
Teşekkürler, tekrardan iyi geceler.
 
Biraz uzun yazıcam sorucam ama cevaplarsanız sevinirim.


1- Bir insanın tokluk şekeri, standart öğününe göre mi ölçülür? Misal yemek yiyip üstüne tatlı yediğinde, 200'ün üstüne çıkması normal sayılır mı? Yoksa herhalükarda, sağlıklı bir insanda, ne yenirse yensin, limitlerin altında mı kalmalıdır. 2-3 senede birkaç kere ölçülen Hba1c'nin normal olması, şeker konusunda problem olmadığını gösterir mi?

2-Kronik baş boyun ağrıları çekiyorum. Genelde hemen hergün 500mg Parasetamol ve 10mg Kodein içeren ağrı kesici, Geralgine -K alıyorum. Bu ilacın birde Plus'ı var. Parasetamolü az ama kodeini 3 kat fazla. Hem ağrım açısından, hemde karaciğer açısından, onu almam daha mı iyi olur? Yoksa o fazla kodein daha çok öksürük vs. için midir? (kodein, bağımlılık, ağrı kesici kaynaklı kronik ağrının artması olaylarını biliyorum tabiki ama yapacak birşey yok) Düzenli kullanılabilecek, mideye zararsız bir ağrı kesici maddesi var mı? Ben parasetamolü en zararsızı diye kullanıyorum.

3-Bu baş ağrılarım için, Boyun-Beyin MR, Beyin Cerrahi, Nöroloji, Psikiyatri, Göz, KBB, Dahiliye vs. hepsine ayrı ayrı birden fazla kere gitmiştim. Herhangi bir tanı - teşhis konmadı. Kimi migren dedi, kimi anksiyete dedi. Hali hazırda zaten 100mg Lustral alıyorum yıllardır. Başka anti depresanlar verildi, başlamadım. Benim sorum şu, baş ağrım göz bebeklerimden biri veya ikisini sıkıştırıyor. Gözümü kapatıp, göz bebeklerine fiziksel temasım ağrıyı şiddetlendiriyor, ayrıca gözlerimi sağa sola fazla yatırıncada ağrı şiddetleniyor. Bu dediğim ağrı çeşidini maalesef hiçbir doktor değerlendiremedi. Sizin bir fikriniz var mı?

-Beyin MR'ında "Venöz Anjiom" benzeri oluşum görüldü. 1-2 sene kontrol ettikten sonra (MR) daha gerek yok, ağrıda yapmaz dendi.

-Boyun MR'ında boyun fıtığı var ama detaylarını unuttum. Gözlere vuran baş ağrısı yapmaz dendi ama benim ağrım boyunla beraber. (Boyun fıtığım içinde doktor, sokaktan 3 kişi çevirsem birinde vardır zaten bu kadarı dedi)

-Kan testleri vs. normal. Haşimato Tiroidim kontrol altında. Her sene Total kan, Biyokimya, Tiroid ve ilave olarak Hba1c ve Total IgE ölçtürüyorum. Herşey normal, sadece Total IgE 2500 üstünde çıkıyor her seferinde. Makinenin ölçüm aralığı üstünde. Önemsiz, herhangi birşeye alerjiniz var dendi ve çoğu hastane bu testi yapmıyor. Acaba bu alerji ağrı yapıyor olabilir mi? Deneme yanılma için, birkaç gün anti histaminik alıp, ağrı var mı yok mu diye denemeli miyim?

Son olarak; Ağrı tespiti için başka bir bölüm var mı? Benim bu ağrılarımın kaynağını tespit edecek, ve kurtulmamı sağlayacak bir bölüm :)
 
Fakat benim yaptığım hesaba göre uzman olmanızın mümkünatı yok.
Kardeşim adam zaman ayırıp forumdaki arkadaşlara güzel bir şey yapıyor. Verdiği bilgiler de yalan yanlış bilgiler değil yani. İşinin ehli bir insan o kadar emek vermiş bu günlere gelmiş ve senin dediklerine bak. İnsanları gerçekten tanımadan yargılamayı kesin.
 

Geri
Yukarı