Lenovo z560 Ram ve Ekran kartı boyutlarını yanlış gösteriyor

SeasonsEmp

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2014
Mesajlar
6
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Lenovo z560 Bilgisayarımda yaklaşık 1hafta önce sıkıntısız şekilde maç izledim ve 1-2saat takılmamın ardından bilgisayarımı sorunsuz kapattım. Ertesi gün açmaya çalıştığımda 'Windows Başlatılıyor' ekranında uzun süre bekledikten sonra 'Hoşgeldiniz' yazısı gelmeden mavi ekran hatası verip kapanıyordu. Harddiski söktüm. Başka bir bilgisayara Sata'dan Usb aracılığı ile yedekleme işlemimi diğer bilgisayara yaptım. Normal bir dvd ile windows 7 yi kurdum şuanda. Sorunum şu ki windows 7 yi kurduğumda bilgisayar açıldığında dxdiag.exe den özelliklere baktığımda Ekran kartımın bulunduğu kısımda 8Bit yazıyor. Driver kurdum ama değişmedi. Fakat Bios menüsünde VGA 1024mb yazıyorç Ne yapmam gerekiyor 3gündür beynim iflas etti.


Ekstra bir sorum olacak. Lenovo z560 Onekey Recovery kurtarma dosyası bulabilme şansım var mıdır? Eğer varsa Lenovo'nun pc kurulumunda vermiş olduğu kurtarma dosyasını nerede bulabilirim?
Teşekkürler
 
Son düzenleme:
Bios güncellemesini de yaptım fakat sorun yine aynı. Bilgisayar çok yavaş açılıp kapanıyor, yapacağım en ufak işlem için çok uzun süre bekliyorum. Sorun başka ne olabilir acaba?
 
Son düzenleme:
RAM'lerim düzeldi 4gb olarak görebiliyorum bios ekranında ama ekran kartım 8bit yazıyor bilgisayarın geç açılma sebebi ekran kartımdan dolayı diye düşünüyorum.

Format attım daha hiç bir program bile kurmadım bilgisayarıma format attıktan sonra yeniden başlattım ve aynı donma devam ediyor. Cok uzun süre bekliyorum. Bir 15-20 dakika sonra bilgisayar açılıyor ama açıldıktan sonra örneğin.

Bilgisayarım ya da Belgelerim i açmak için çift tıklayınca yine bekliyorum çok geç açılıyor. Sorunum ne olabilir? Ekran kartı mı almam gerekiyor yoksa düzelebilir bir sorun mudur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı