WD Green 4 TB ile bilgisayarım 6dk'da açılıyor, neden?

Koray Yılmaz

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
90
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepsiburada.com'dan Seagate 4 TB Barracuda aldım. Taktığımda disk yönetimde de gözükmüyordu, boot kısmında da gözükmüyordu. Gönderdim, iade edildi.

Tekrar Hepsiburada.com'dan aldığım WD Green 4 TB ise bugün elime geçmişti. 15/05/2014 tarihinde bunu aldım, sorun çıkmayacağını düşündüm ve iyi sabitledim. Şimdi ise boot kısmında çıkıyor, bir sorun yok. SSD ile 11 saniyede açılan bilgisayar 6 dakikada açıldı o_O

Bu işten iyice kıllandım ve iyi bir araştırdım, şok yediğini düşündüm. İşletim sistemim SSD'de yüklü ama 4 TB WD Green taktığımda sistem yavaşlıyor. Sorun sizce nedir?

Sistem:
  • Intel i7 3770
  • ASROCK Z77 PRO 3
  • 128 GB SANDİSK SSD
  • Sapphire R9 290X
Sistemimden kaynaklandığını düşünmüyorum ama profesyonellerden bilgi almak daha mantıklı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet WİNDOWS 8 64BİT 16 gb ram kullanıyorum bırakında 64 bit olsun :D

Sorunu tam anlayamadım. HDD'yi takınca mı, bilgisayar 6 dakikada açılıyor? İşletim sistemi ne?
Evet doğru takdığımda yavaşlıyor, poposunu kaldıramıyor yani. :D WİNDOWS 8 64 BİT.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaralı kuşlar gibi çırpınıyorsun, konunu buraya açtı isen buraya yaz. Başka konularda belirtmene gerek yok. Ayrıca Recep beyi @Recep Baltaş diye etiketlersen, görür. O sorun anormal bir durum. SSD ile hızlı açılır hele Windows 8 ise. Ama 8.1 Pro 64 Bit'e geç. Bilgisayarına ek donanım taktığında açılması biraz geç olur. Çünkü açılış ekranında okur.

Küçük harfler ile Türkçe kurallarına uygun olarak yaz ve argo kelimeler kullanma. Ceza alabilirsin.
 
@Samet Akman tamam ama Çok anormal değilmi 4 tb ile pc yavaşlaması bu arada WİNDOWS 8 64 BİT PRO Kullanıyorum. 8.1 orjinali bulamadım indireceğim ama aktivatör yok. Evet yaralı kuş gibi çırpınmam normal. PC gözümde kalmadı çok para harcadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biçimlendiremiyorum çok yavaş, taktığım anda PC acayip yavaşlıyor. Celeron işlemci gibi çalışıyor Pc.

Bu arada kusura bakmayın acemiyim forum'da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelledim firmware'den bahsediyorsun herhalde onu da yaptım, Bad Sector olma ihtimali hiç başıma gelmedi acaba o olabilir mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD bu üstelik sıfır ürün. Takarsın görür. HDD'nin takınca yavaşlattığını ilk sende gördüm. Doğru mu takıyorsun. O HDD sorunludur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı